Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ebben a helyzetben?

Mit tegyek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
Leginkább a humán tantárgyakat szeretem mint pl törit angolt nyelveket és szívem szerint bölcsészetre mennék továb de annyian mondják hogy nem lehet belőle megélni a többi szak nem igazán érdekel és nem is tudom hogy el tudnám e végezni őket ha arra jelentkeznék.
2011. aug. 15. 14:14
 1/2 anonim ***** válasza:

Először is azt tanácsolom, hogy a saját gondolatod szerint válassz szakmát. Ha téged a humán terület érdekel, abból fogsz megélni, mert szeretettel fogod végezni a munkádat. Minden szakmával meg lehet élni, csak akarni kell. Ne felejtsd el, egy életre választasz hivatást!

A képzéstől ne félj, ha igazán érdekel, amit választottál, akkor simán elvégzed.

Nem tudom, hogy fiú vagy lány vagy, de az alábbi humán érdeklődést feltételező szakmákat tudnám javasolni. Mind keresettek, elismertek, és még mellék keresetre is alkalmasak. (Ha fiú vagy, akkor az óvodapedagógus, a csecsemő és kisgyermeknevelő és a védőnő kivételével javaslom a többit.)

Óvodapedagógus:

angol nyelvtudással különösen keresik a magánóvodák

jelenleg is kb. 250 óvodapedagógus állás van fent a neten a kozigallas.gov-on és a gyermeksziget.hu-n

Tanító:

itt választhatsz műveltségterületnek pl. angol nyelvet, amit 6. osztályig taníthatsz (ill. otthon korrepetálhatsz, vagy angolt taníthatsz, fordíthatsz stb.). Egyre több az angol-magyar kéttannyelvű osztály, ahol kapkodnak az angolos tanítók után (volt munkahelyemen 1 évbe telt, mire találtak megfelelő végzettségű tanítót).

Jelenleg kb. 100 tanító állás van a kozigallas.gov-on

Logopédus (gyógypedagógia szak - logopédia szakirány):

főállás mellett akár magán logopédusként is praktizálhatsz

(vannak a képzés során biológiát érintő tárgyak, de túlélhető)

Csecsemő és kisgyermeknevelő:

van BA képzés és felsőfokú szakképzés is

új szak, nagyon keresik bölcsődébe, családi napközibe (alkalmas magán bölcsi alapításához is)

Gyógytornász (ápolás és betegellátás szak - gyógytornász szakirány):

a képzés során vannak reál tárgyak, de főállás mellett magán gyógytornászként is praktizálhatsz

Védőnő (egészségügyi gondozás és prevenció-védőnő szakirány):

én még nem hallottam munkanélküli védőnőről :)

És persze a tanári pálya megalapozásaként pl.:

történelem alapszak

vagy

idegen nyelv alapszak

Választhatod minornak egyiket vagy a másikat, lehetsz pl. angol-történelem szakos tanár.

(idegen nyelv szakkal korrepetálhatsz, fordíthatsz stb)

Hirtelen ennyi jutott eszembe. :)

2011. aug. 15. 14:40
 2/2 A kérdező kommentje:
köszi nagyon rendes vagy
2011. aug. 15. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!