Hogyan tudom meghosszabbítani az egyetemen a jogviszonyomat ebben a helyzetben?
Figyelt kérdés
Ötödéves egyetemista vagyok, de csak az egyik szakomon végzek idén, a másikon majd csak következő év januárjában. Most adódott egy számomra megfelelő diákmunka, amit a nyáron is folytathatnék, viszont ehhez meg kellene hosszabbíttatnom a jogviszonyomat keresztfélévig. A TO-n azt a választ kaptam, hogy ezt nem tehetik meg, majd ha szeptemberben beiratkozok, akkor szóljak, és majd meghosszabbítják, viszont addig nem, mivel 10 félév után nem garantált, hogy szeptemberben visszamegyek az egyetemre, és az állam ne fizesse feleslegesen a TB-met. Most erre mit lépjek? Ha nem lesz meg az igazolásom, ugrott a munka. Érdekes, hogy más karokon meg megadják a hallgatóknak, csak az én karom ilyen. Milyen indokkal próbálhatnám meg még egyszer?2010. ápr. 23. 15:46
1/3 anonim válasza:
Ha a másik szakodon nem most végzel, és még nem rúgtak ki, az azt jelenti, hogy még legalább egy fél évig hallgatója vagy az egyetemnek, szóval nem értem... Elvileg kötelességük lenne kiadni.
2/3 anonim válasza:
És egyáltalán miért kell szeptemberben újrairatkozni?
3/3 anonim válasza:
Igazából az is hülyeség, amit a TB-fizetésről mondtak.
Ha te idén végzel, akkor van ebben a félévben diákigazolvány-matricád. Ami (pontosan nem tudom), de v. szept. 30-ig, v. okt. 31-ig érvényes, és a lejárat után még + 45 napig az állam fizeti a TB-t.
És csak utána a munkahely, v. kéne neked, ha nem találsz állást, v. nem vagy hallgatói jogviszonyban vmilyen intézménnyel. Szóval így is, úgy is biztosítva lennél. Nem fizetné az állam feleslegesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!