Azt vettem észre, hogy sok főiskolai/egyetemi szaknak semmi értelme. Ugye?
Például anglisztikának mi értelme? Angoltanár nem lehet vele ma már, ahhoz meg, hogy tudsz angolul, elég egy nyelvvizsga, felesleges a diploma.
Az össze bölcsészszak a tanári kivételével: történelem, magyar önálló alapszakként mi értelme? Szabad bölcsészet: ez ér valamit egyáltalán?
Ezen kívül a természettudományos alapszakok, földrajz, biológia. A biológiának semmi értelme önmagában. Akkor legyen az ember inkább orvos, biomérnök vagy stb.
Matematika alapszak, fizika: aki érti a matekot, az gazdasági szakra, vagy infóra, vagy mérnökre menjen inkább.
Nincs igazam? Annyi a felesleges szak, hogy a legtöbbnél egy szakma többet ér.
"Amikor kiírtam ezt a kérdést, előre tudtam, hogy itt több oldalnyi válasz lesz. Ez így is lett."
A kérdés ettől függetlenül fel lett téve, szóval felesleges össze offolni hülyeséggel.
És, most mire jutottál? Hogy többen válaszolnak egy olyan kérdésre ami megosztja a közvéleményt. Csodás felfedezés :)
24N
De nem válaszolok többet. Nem tudom min húztad fel magadat ennyire, hogy ezt a kérdést kiírd. Válaszoltam rá, ahogy másoknak is szoktam.
24N :D
"egy olyan kérdésre ami megosztja a közvéleményt."
na a probléma itt kezdődik Magyarországon, sajnos ez a szellemi színvonal. már nem csak nem divat hanem egyenesen nem kívánatos dolog értelmesnek lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!