Fősulis/egyetemi beiratkozáshoz majd kollégiumi beköltözéshez szülők szoktak menni segíteni vagy az nem szokás?

Velem jött apu beiratkozni, mert októberben töltöttem be a 18-at, és semmit nem írhattam alá :)))
Az elsőt korábban kezdtem, nem voltam még hat éves.
De nyilván ez egészen más helyzet, mint azé, akivel nem muszáj menniük.

Nekem segítettek anno beköltözni. Most kezdem a mesterképzést 200 km-vel arrébb, szintén anyuék fognak költöztetni és segítenek becuccolni is, akár 24 éves vagyok, akár nem... :D
Engem a legkevésbé sem érdekel, hogy ez gáz-e, ők szívesen segítenek és látni is szeretnék hol fogok lakni, én pedig örülök annak, hogy szeretnek és nem tesznek rá magasról, hogy mi lesz velem a következő két évben.
Elsőben szinte mindenkit a szülei költöztettek be. Az egyik szobatársam anyukája konkrétan kisikálta a fürdőnket is, aminek mindannyian örültünk nyilván, az én apukám beszerelt egy wifis routert, mert csak egy net csatlakozó volt és mi nem értettünk hozzá, stb. Ez a nap a mi szobánkban a szülők körében erről szólt és tök jó volt így. Megtudtunk volna mi is mindent csinálni, de jó érzés volt, hogy segítenek.
Anno tesómat is költöztettük, segítettünk neki bepakolni, pedig ő srác.
Szerintem egyáltalán ne foglalkozz a véleményekkel. Részemről inkább jó látni, hogy hány olyan fiatal van, akit támogatnak a szülei a tanulmányai során és nekem is jó volt a szobatársaim szüleit is megismerni beköltözésnél. Ezen felül elég nagy segítség, ha az x-edik emeletre 3 kézpár hordja fel a cuccot, nem csak 1. :) Az anyukáknak pedig hihetetlen érzékük van a helyspóroláshoz, úgyhogy elsőben még abban is segítettek a szüleim, hogy mit hova kéne tenni. Aztán ez persze már alakult magától.
A beiratkozásnál is tök mindegy, bár az igazából csak 1-2 óra fontos információ hallgatás, majd néhány papír kitöltése/aláírása. Erre képes az ember egyedül is, ide fölösleges szülőket rángatni szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!