Ha ügyeletes orvosnál szülök, kell adnom pénzt? Szokás adni ilyenkor?
Kétszer szültem ügyeletes orvosnál. Először, aki bent volt doki, nagyon lelkiismeretes volt, szinte végig mellettem volt, pedig semmi baj nem volt. Mindennap bejött a kórterembe, megnézte a varratokat, mikor hazamentem mondta, hogy a külső varratokat kiveszi, mert úgy jobb lesz nekem. Szóval teljesen meglepődtem. Mikor kivette a varratokat, akkor adtam neki egy 20 ezrest, de ha nem adok , akkor is ugyanolyan kedves lett volna, mivel honnan tudhatta volna, hogy kap, vagy nem kap pénzt. Persze, lehet épp azért volt kedves, mert pénzt akart, de nem látszódott rajta és nem is éreztette.
Második babámnál is egy nagyon jó doktornőt fogtam ki, de őt a szülés után akkor láttam, mikor kiengedtek, besurrant egy percre a szobába, megkérdezte hogy vagyok, de nem nézte meg a varratokat, semmi, aztán ki is viharzott a szobából. Nem is adott lehetőséget, hogy pénzt adjak neki, így ő nem kapott.
Tehát, nem kell pénzt adj, csak akkor ha te úgy gondolod, hogy megérdemli az orvos és szeretnél pénzt adni neki.
Hát az erős hogy ügyeletes dokinál szültem volna,mert a végére ért be,vagy épp ott sem volt,csak varrni ugrott be. A szülésznő csinált mindent.
Soha senkinek sem adtam pénzt mert megfizetik Őket/ az,hogy keveslik a bérüket,aránytalannak tartják a kórházban töltött órákhoz képest már más dolog.
Az orvos fizetésért dolgozik a kórházban. Az ügyeletes orvos további feladata, hogy a nála szülteket hazaengedésig követi (varratszedés, vizit, stb.). Ha vki ezért szeretne hálálkodni hát tegye.
Mi a szülésznőknek vittünk ajándékot és az osztály dolgozóinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!