Szeged vagy Pécs jogi kar?
Jogi kar. :D
Elismertet akarsz? Olyat amivel később el is akarsz helyezkedni? Dolgozni akarsz? Akkor ne menj jogi szakra...
Vagyis lehetsz diplomás dolgozó a mcdonald's ban.
Érdekes én csak szakmai gyakorlatra kerestem helyet, és mindenhol kilincseltem, ha volt hirdetés ha nem. És egy jó pár helyen félre értették, hogy még nem végeztem, csak a szakmai gyakorlat lehetősége érdekel és rendesen állás-interjúvoltak, hogy akkor majd alkalmaznak engem. Sehol nem mondták, hogy nem kell ember.
Aki otthon ül és várja, hogy a neten talál állást, az mondjuk ne is csodálkozzon, ha nincs.
ma 08:06.
Te nagyon nem látsz bele a rendszerbe. Ki olvas netes statisztikákat?
Nem egy jogot végzett ismerősöm van, ők talán jobban tudják.
Van aki 40 éve ügyvéd, régen volt egy nagyon jól menő irodája, most a konkurencia miatt alig keres valamit.
Csak jól kell csinálni igen ez a tipikus hülye felfogás, amivel álomvilágba röpítik magukat az emberek, hogy majd ők azok lesznek.
Nem így működik, de baromira nem.
Ajánlom, hogy nézegesd az ügyvédi kamara oldalát, vagy egyszerűen nézegesd a továbbtanulási információkat. Vajon miért csökkentették le baromira a felvehető helyek számát a jogi szakon? Azért mert baromi sok van.
Mondok egy példát Vácon, ami nem egy nagy város a maga 36ezer lakosával, tudod mennyi ügyvéd van? Több mint 80db. Abból HA 2-3 megtud élni normálisan, akkor már sokat is mondtam. Nincs annyi ügy MO-n, hogy ennyi jogász kelljen.
De mind1 menjetek csak jogra, aztán 5+3 év után kezdjetek el sírni úgy ahogy a többi: hogy jaaaj szar ez az ország nincs munka.
Azért az előző hozzászólóknak nagyon is igazuk van.
Nekem is van egy kevés belelátásm a rendszerbe, és sajnos én is ezt látom.
Magyarországnak kb. 2500 jogászra lenne szükségge, helyette többm int 6-7000-en vannak.
Aki eltud helyezkedni az szerencsés, de inkább a hátszél a fontos.
A kérdésedre válaszolva a Pécsi szerintema legjobb. Már csak a rangsorok alapján is. A pesti egyetemeket meg már inkább elfelejteném. A köztudatban MÉG jó hírük van, de aki kicsit bennfentesebb az látja, hogy már egyáltalán nem így van. Vidéki egyetemek sokkal jobbak. Felvi rangsort tudom ajánlani egyrészt.
A szerintem a képzés is sokkal jobb a Pécsin, és a színvonal is magasabb. Azért egy egyetemi tanulmányok alatt nem csak ez a fontos szempont. Pl a felszereltség, a támogatás, meg egyáltalán hogyan érzed magad. Pesten sokkal bunkóbbak, még a tanárok is. Ott van egy olyan szintű beképzeltség, hogy ők a legjobbak, ezért szórnak ki mindenkit.
Amúgy csak úgy mnej jogi szakmára, ha valóban érdekel, és baromira elkötelezett vagy. Aki semmit sem tud erről a szakról, az inkább hagyja. Aki csak el akar vegetálni, vagy épp ilyen kedvében jelölte meg, vagy esetleg jókat hallott róla, az is. Baromi nagy érdeklődés kell ide, és nagyon nagy háttértudás, és elsősorban kompetencia. Felesleges azzal álltatni magát valakinek, hogy majd ott megtanulja meg majd ott jól fogja csinálni. Ez sajnos nagyon nem így van.
Hatalmas nagy anyagrészeket kell megtanulni, és nem csak bemagolni, hanem érteni is. Elég sokan kiszóródnak, mert sokan nincsenek tisztában a dolgokkal...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!