Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Orvosi egyetemet így végig...

Orvosi egyetemet így végig lehet csinálni?

Figyelt kérdés
Idén vettek fel az orvosira, középiskolában végig hármas voltam matekból, sajnos nem az erősségem, viszont az összes leendő évfolyamtársam akikkel eddig beszéltem mind vagy kitűnőek voltak, vagy legalábbis matekból ötösök. Szerintetek nagy hátrányt jelenthet, hogy nem ötös matekkal a hátam mögött indulok? Van olyan orvostanhallgató itt esetleg, aki szintén hasonló helyzetben volt?

2014. aug. 10. 20:23
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan nem vagyok orvostanhallgató, viszont mérnökhallgató igen. Ha nem mennek a matematikai összefüggések, járj el egyszer-egyszer magántanárhoz, fontos, hogy folyamatosan tanulj. Ha valakinek jól megy, kérj segítséget.

Nálunk 3-as matekkal a mérnökin is haladnak, szóval ne parázz. És gratulálok! Én is épp abban spekulálok, hogy átnyergelek orvosnak, mindig is ez volt az álmom :)

2014. aug. 10. 20:40
 2/10 anonim ***** válasza:
44%
Orvosin nincs matek! De a kémia durva. Én mérnökire járok na ott van matek rendesen. :-D
2014. aug. 10. 20:44
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Van orvosin is matek.
2014. aug. 10. 20:55
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk orvosin is van matek, csak biometria néven fut. Statisztika meg valószínűségszámítás javarészt. Végül is nem vészes, még ha nem is érted, eléggé egysíkúak a feladatok, begyakorolhatod pusztán azokat is.

Egyébként pedig a kémia sem durva. Kicsit nagyobb bővebb ismeretanyag, mint az emelt szintű érettségi. Erre azért nem mondanám, hogy durva...

2014. aug. 10. 20:56
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, azért ezek megnyugtatóak. :)

És annak mennyire adtok hitelt, hogy az orvostanhallgatók javarészt csak kitűnőkből állnak?

2014. aug. 10. 21:17
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Először is gratulálok!!! Hova vettek fel? :)

Másodszor: no para! Nem lesz számottevő annyira a matek. Ha szorgalmas vagy meg tudod csinálni. A másik meg ez a kitűnő tanulós cucc... istenem. Még egyszer: ha szorgalmas vagy, tanulsz és kitartó vagy KITÉRDEKEL milyen jegyeid voltak??! Kitartást kívánok , nehéz menet lesz, de meg tudod csinálni!!!!

Ne is hagyd hogy az okostojások elvegyék az önbizalmadat. :)

2014. aug. 10. 21:52
 7/10 anonim ***** válasza:

Mármint kitűnő jegyekkel kerülnek be,vagy már ott az egyetemen kitűnők?

Csak mert attól,hogy valaki középiskolában kitűnő volt,még semmit sem lehet levonni következésképpen. Nekem is kitűnő osztálytársam, elment építésznek,de azóta se fejezte be,közben a közepes tanuló ugyanazon a szakon már 1 éve befejezte az egyetemet.

Második esetet nem tartom valószínűleg. Egyrészt mert ez nem btk (most jöhetnek a btk-sok oltásaik)másrészt meg nem tudom csak szimplán elképzelni. Biztos van 1-2 kitűnő,ilyen minden szakon van,na de hogy majdnem mindenki....

2014. aug. 10. 21:52
 8/10 A kérdező kommentje:

Utolsó kettő köszönöm!:)

6-os válaszoló, a DOTE-ra vettek fel.

2014. aug. 10. 22:02
 9/10 anonim ***** válasza:
van statisztika az orvosin, de csak egy félév, és nem olyan kemény. amúgy főleg a kémiánál és a fizikánál kell majd számolni, és ott pl. alap hogy tudj megoldani egy logaritmikus vagy exponenciális egyenletet.
2014. aug. 11. 05:31
 10/10 anonim ***** válasza:

Szia! Én SE-ÁOK-ra járok, 98% volt a matek érettségim. De már tuti hogy nem 6, hanem 7 év alatt fogom elvégezni az egyetemet.

Ne parázz a matek miatt, sokkal inkább a kémia és anatómia lesz a nehéz. Van amúgy biostatisztika és biofizika. Ezekben azért vannak durva képletek is, de mi itt Pesten ezeket számítógép előtt tanuljuk, és elég annyit bemagolni, hogy excelben hova kell kattintani hogy kijöjjön az eredmény. Itt a vizsgát is excel segítségével kell csinálni. Meg még képletgyűjteményt is lehet használni a vizsgán.

2014. aug. 15. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!