Meg lehet csinálni az egyetemet 4-5 év alatt anélkül, hogy áttennének fizetősre?
Ez most csak egy hipotetikus felvetődés bennem. Ugye van ez a dolog, hogy 30 kredit kell egy év alatt. Tehát ha én most szerzek 28-at, elég lenne 1 tárgyat felvennem a következő félévben ahhoz, hogy ne kerüljek át fizetősre? Igen, tudom, hogy akkor csúsznék, meg bénaság is lenne, csak az érdekel, hogy ez így működik-e. Tehát az, hogy egy alapképzés 3 év alatt elvégezhető, az csak egy mintaterv szerinti intervallum, de ha nekem úgy kényelmesebb, eltökölhetek akár több évig is, csak az a lényeg, hogy legyen évi 30 kreditem?
Egyébként mi van akkor, hogyha csak 5 tárgya marad utolsó félévre valakinek, és amiatt nem lesz meg a 30 kredit?
1. Igen, lehetséges megcsinálni úgy.
2. Több évet is elkölthetsz, amennyi éppen jólesik, de maximalizálva vannak a támogatott félévek (12).
3. Nem csak azokat a tárgyakat lehet felvenni, ami benne van a tantervben, hanem ami neked szimpatikus.
Sőt, van olyan egyetem, ahol egy bizonyos idő után, ha nincs meg minden elsős tárgyad, kivágnak.
Nem tudom, ez mennyire elterjedt, az öcséméknél (PE) így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!