Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az egyetemi felvételi ponthatá...

Az egyetemi felvételi ponthatárai és az, hogy felvettek-e hogyan folyik le?

Figyelt kérdés
E felvi esetében olvastuk,hogy kiírják a ponthatárokat 24-től. De azt honnan tudod, hogy hova vettek fel? Névsor nem lesz kitéve, és akkor hogyan zajlik ez az egész?

2014. júl. 19. 11:56
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Mert felvételi követelmény az emelt érettségi. Tökmindegy, hogy mit meg hol tanultál, ha nincs emelt érettségid, akkor nem fogadják el a jelentkezésed. De nézd a jó oldalát. Neked csak egy a követelmény, és szinte bármely tárgyból leteheted, míg orvosin/gyógyszerészetin/állatorvosin/fogorvosin KÉT emelt a követelmény és az a kettő csak kémiából vagy biológiából tehető (esetleg fizika a kémia helyett) Náluk is csak akkor lehet megúszni a két emeltet, hogy már végzett az illető egy orvosi egyetemen. SEMMILYEN más szak nem számítható be.
2014. júl. 20. 16:12
 32/40 anonim ***** válasza:

Amelyik szakra emelt érettségi szükséges, azt itt kell letenni vagy bizonyos estekben a kinti érettségid is minősülhet emeltnek de ezt előre kellett volna megérdeklődnöd, hogy a te kinti érettségidet csak középszintűnek minősítik. (egyébként nagyon-nagyon ritkta és kivételes esetekben fogadnak el kinti érettségit emeltnek)

Az hogy van diplomád de alapképzésre jelentkezel nem biztos hogy jelent valamit is. Nem egységes szakonként de még egyetemenként is változik a dolog.

Amit írsz hogy az OE elfogadta tévedés egyértelműen. Ad egy előzőekben felsoroltam a többletpontok rendszerét,diplomáért nem jár többletpont. Elev valamitévesdolog az egész

2014. júl. 20. 16:13
 33/40 anonim ***** válasza:
alapképzésre összesen 100 többletpont szerezhető felvételin, semmiféle kivétel nincs!!
2014. júl. 20. 16:14
 34/40 A kérdező kommentje:

Emelt szintű érettségit mi adtunk elsők ként 2008-ban, és az egy évig volt érvényes csak. Szóval az nekem nem érvényes az az egyik,másik ez meg már késő. Olyan szinten ismeretlen a rendszer számomra,hogy csodáltam,hogy eddig eljutottam..

A végjátszmában bukok el. Mikor már lélekben ott voltam.

Tehát már biztos,hogy nincs esélyem...

2014. júl. 20. 16:16
 35/40 anonim ***** válasza:
Az OE-re nem kötelező az emelt, járj utána, hogy ott mi a probléma! (Valószínű, hogy nem fogadják el az érettségidet, de hátha megoldható valahogyan..)
2014. júl. 20. 16:29
 36/40 A kérdező kommentje:
Megpróbálok írni holnap az Óbudai egyetemnek.Nagyon szépen köszönöm, hogy segítettetek. Tényleg :)
2014. júl. 20. 16:47
 37/40 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező tényleg nem látod át a rendszert, mert az Óbudai Egyetemnek hiába írsz, központi a elvételi ezért a felvi ügyfélszolgálatának kell írnod és telefonálnod. egyetemet hagyd...nem kompetensek ebben a kérdésben.

Azt sem mondtad hogy fizetős szakra vagy államira jelentkeztél-e?

Ha azt jelölted hogy OE ANA akkor 449 pont alatt nem juthatsz be.

Amit leírtál érettségi eredményt azok alapján nincs elég pontod átszámolva.

Fizetős szak még kérdéses számomra..államira biztos nem elég.

2014. júl. 20. 17:24
 38/40 A kérdező kommentje:

Rendben :/

Továbbra is egy a bajuk, hogy nincs külön utolsó évi bizonyítványom. És hiába egyben van az utolsó év az érettségi pontokkal nálunk. Az nekik akkor is csak érettségi..

2014. júl. 21. 16:18
 39/40 anonim ***** válasza:

Ezt mondták vagy írták neked ma?

(mert a jelentkezésed kapcsán sok dolognak nem jártál utána)

2014. júl. 21. 16:43
 40/40 A kérdező kommentje:

Egyedül jelentkeztem, nem tudtam és nem értettem mindent.

Ezt írták, amit mire sikerült volna kijavítanom, újabb problémaként bejelentették, hogy egy érettségi tantárgy felel meg a minimum kettő helyett. Helyi emelt szintű érettségim van, de állítólag csak a magyar érettségit fogadják el. Míg 50x kérdezgettem mindezeket tőlük, addig csak dekódolhatatlan szövegeket tudtak küldeni. A végére írják értelmesen csak..

2014. júl. 22. 14:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!