Az egyetemi felvételi ponthatárai és az, hogy felvettek-e hogyan folyik le?
felsőfokú oklevél - külföldi Elutasítva Feltöltés
Indok: A 2014. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során benyújtott külföldi oklevél hiányos, a hiteles magyar nyelvű fordítás hiánya miatt, ezért nem fogadható el felsőfokú végzettség igazolására. Kérjük, nyújtsa be a dokumentumhoz tartozó hiteles fordítás másolatát.
középiskolai bizonyítvány - külföldi Elutasítva Feltöltés
Indok: A 2014. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során a beküldött dokumentum alapján tanulmányi pont nem számítható. Kérjük, nyújtsa be 2007/2008. tanévre szóló év végi középiskolai végbizonyítványát is.
Milyen tárgyakból vannak érettségijeid és hova jelentkeztél?
2-féle pontszámítás létezik Magyarországon:
1; Tanulmányi pontok : Érettségi bizonyítvány (Történelem, Magyar nyelv és irodalom, Matematika, Idegennyelv, + szabadon választott tárgy) Szükséges még a 11. és 12. év végi középiskolai bizonyítványod (összeadják a jegyeket az érettségi tárgyakból (tehát azokból amiket az előbb felsoroltam) majd megszorozzák kettővel mindkettőt. Így ezzel a kettővel 200 pontot szerezhetsz meg maximum. Erre jön a 2 felvételi tárgyad érettségije, amivel maximum szintén 200 pontot szerezhetsz (az egyetem követelményeinél olvasható, h milyen tárgyak számítanak be a felvételibe, ha hozzájuk jelentkezel, a két eredmény százalékát összeadják) erre jön még a max 100 többletpont, amit nyelvvizsgával vagy emelt szintű érettségivel szerezhetsz meg.
Duplázás:
A két felvételi tárgyból tett érettségid eredményét összeadják, majd megszorozzák kettővel, így max 400 pontot kaphatsz+ ehhez jönnek a többletpontok, tehát így nem számít a bizonyítvány, sem a többi érettségi.
Azt hiszem valamire rájöttem.
Nálunk 9-ig általános iskola van.
Utolsó két év 10 és 11. év a középsuli aztán érettségi.
Namármost a 11. osztály végén nincs külön végbizonyítvány és érettségi bizonyítvány.
Hanem van egy érettségi bizonyítvány amelybe megvan az utolsó év tantárgyainak pontjai valamint a választott érettségire való tantárgyak pontjai. Ők ezt az érettségi bizonyítványt beszámolták. Viszont kérik az utolsó évemről a végbizonyítványom, ami nincs. Emiatt nem számolnak fel pontot. O.o
Még mindig nem írd h milyen szak vagy szakokra jelentkeztél..pláne a felsőfokú oklevélért járó 120 pontot nem értem, mert hivatalosan ilyen többletpont nem létezik..
többletpontok:nyelvvizsga, emelt érettségi a felvételi tárgyakból, hátrányos helyzet, 3 év alatti gyerek, okj szakiránynak megfelelő emelt vagy felsőfokú végzettség. Én másról nem tudok..ezért is érdekelne
Ha és összesen 100 többletpont adható. (hiába van összeadva több akkor is csak 100 adható többletpontként)
1 ELTE-TÁTK nemzetközi tanulmányok
2 OE-KGK kereskedelem és marketing
3 BCE-TK nemzetközi tanulmányok (magyar nyelven)
4 BME-GTK kommunikáció és médiatudomány
5 BCE-TK kommunikáció és médiatudomány (magyar nyelven)
Érettségiztem (12 ponthatárban számolnak)
Magyar nyelv -10
Ukrajna történelme 10
Ukrán nyelv 10
Matematika 7
40 többletpont az ukrán nyelven tanult iskolai tantárgyakért kaptam.
120 pontot az egyetemen tanult term. tantárgyakért kapom pl Magyar nyelv. Matek, Ukrán nyelv, Angol nyelv, Finn nyelv, Észt, latin stb. Egyébként ezt a felvin elutasították, de az OE elfogadta 120 pontért
az a 120 pont az egyetemen tett vizsgákért van. de érettségimből ott sem számoltak fel semmit. Mégis hogy lehet az, hogy az ukrán érettségit nem fogadják el? Nekem hogy oda jelentkezhessek Magyarországon kell érettségiznem?
De mások is tanulnak ott Ukrajnából. Ezt nem hiszem el!
A felsoroltak érettségi tantárgyak voltak 2008-ban.
És nem fogadják el?
Megbolondulok :DDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!