Miért szólják le azokat, akik nem értenek eggyet azzal, hogy hátrányos helyzet plusz 40 pontot jelent a felvételi folyamat során?
Nem értem most neked mi bajod gondod van vele?
A hátrányos helyzet egyébként is tág fogalom van aki azért az mert minimum 2 másik testvére is ovodás v. iskolás más mert valamely szülője/testvére "fogyatékos" (még nagyobb tág fogalom)... És ráadásul nem úgy van, hogy szegény nem jár mint sokan azt hiszik ._.
Amúgy is rengetegen élnek vele úgy is, hogy az ember nem mondaná meg, hogy kapták pl. az én osztályomba 24-en jártunk és most kezdték kiírni a pontokat és megkérdeztem, hogy hogy a fenébe van nekik 400+-os mikor nem írtak jobb érettségit mint én és jött a válasz, hogy +40 pont a hátrányos helyzetért kérdeztem, hogy hogy a fenébe és csak annyit írtak, hogy hát elintézték....
'Hátrányos' helyzetűként sajnos igazat kell neked adnom. Mi nem vagyunk szegények, apum tartósan beteg, de sok embernél SOKKAL jobban élünk még ha nem is a támogatások miatt (emiatt sokszor fáj is a szívem, ha belegondolok, hogy én ezt a 40 pontot nem érdemlem meg) DE ennyi embernek az ingyen koli/könyvek túl nagy kiadást jelentenének, nem akkorát, mint az, hogy felvesznek x embert akiből azok akik nem tanulnak mindenképp 'le fognak morzsolódni'. Az, hogy helyettük vehettek volna fel olyanokat, akik minden ponttért megküzdöttek, már egy másik történet xD
Én a 40 pontom miatt emelteztem angolból és nem magyarból, szerintem lehet, hogy hasonló eredményeim lettek volna úgy is (csak akkor sokkal többet tanultam volna, ez tény)...
Lényeg a lényeg: sok embernek tényleg szüksége van a támogatásra, és szerintem ez a 'legegyszerűbb' megoldás. Én jobban örülnék annak, ha a felsőfokú nyelvvizsga számítana akkor is, ha emeltezel az adott nyelvből. Sajnos ez viszont nem így van. Mindig lesznek ilyen hülyeségek, van akinek tetszenek ezek a szabályok, vannak olyanok, akiknek nem.
Hozzáteszem, én a 40 pontomtól nem lettem okosabb, csak hülyébb :D Mégis, ez van, ezt kell szeretni / elviselni.
O_O most komolyan szerinted minden hátrányos helyzetű egy idióta nyomorék vagy mi?
Ha valaki elvégzi a gépészmérnöki szakot 0 tudással akkor azt az egyetemet ahol végezte azonnal be kell zárni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!