Hogyan tovább az életben? (többi lent)
Sziasztok! Ötleteket, megoldási alternatívákat szeretnék tőletek kérni. Elég kriminális helyzetben vagyok és nem tudom hogyan tovább, mit kezdjek az életemmel.
Szóval a helyzet a következő: 2 éve egy biztosítónál dolgozom, jutalékos rendszerben. Nagyon elegem van az egészből szeretnék végre kikerülni a mókuskerékből. Minden vágyam hogy tanulhassak egy szakmát még mert csak egy érettségivel rendelkezem(21 éves vagyok). Viszont nem tudom hogyan csináljam a dolgokat mert sajnos egyedül élek nincs senki aki anyagilag tudna segíteni engem. Szeretnék felmondani a biztosítónál, mindemellett tanulni is szeretnék szeptembertől de miből tartom el magam?
Szeretném ha adnátok nekem tanácsokat hogyan csináljam? Nagyon szeretnék tanulni még.. Fogalmam sincs hogy esetleg tanulás melletti diákmunkából meg a családipótlékból megtudnák e élni. Albérletet nem kell fizetnem csak a rezsiket. Van valaki aki hasonló cipőben járt? Hogyan oldottátok meg?

1. Ha olyat írsz, hogy "tudnák", akkor ne is reménykedj továbbtanulásban.
2. Milyen családi pótlékról beszélsz, 21 évesen?
3. Nagyon sok embernek ez a baja, nem valószínű, hogy iskola melletti munkával fenn tudnád tartani magad. Persze azért próbáld meg...

Köszönöm első a nagy bíztatást! Miért baj az ha nem biztosítósként illetve nem egy érettségivel akarom leélni az életem?! Sajnos nekem nem adatott meg, hogy érettségi után el menjek tovább tanulni.Szeretném behozni az elmaradásomat és vinni még valamire az életben, egy szakmával amit szeretek.
A családi pótlék meg úgy tudom újra jár 23 éves korig ha nappali tagozaton tanulsz és akár saját magamnak is igényelhetem.
Én segítséget kérni jöttem ide, ötleteket tapasztalatokat olvasni. Sajnos ilyen a helyzetem hogy 21 évesen magamat kell eltartanom, nem tehetem meg hogy csak suliba járok, de ettől még nem akarok egy érettségivel megelégedni.
Második válaszoló köszönöm a bíztatást! :)

nyugi én főiskola mellett fogok dolgozni (persze ha felvesznek remélem):D
fősuli órákra járás- tanulás- dolgozás- amikor tudok alvás evés, ja plusz ha lesz gyakszi akkor az is:D, meg ha valamit csinálni kell még suliba az is :D
mindenki aki felső oktatásba tanul ezt csinálja vagy akár ha csak szakmát végez akkor is
én koliba szeretnék lenni, fizetni azt is, plusz kaja költség, plusz év közbeni dolgok
ilyen az élet, ha felvesznek ősszel költözök pestre

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!