Mit írjak erről? "Szenvedve életben tartani vagy hagyni meghalni" tovább lent-->
Nekem is elsőnek ez jutott eszembe:)
Köszönöm!
Akár írhatsz az eutanáziáról is.
Sok sikert! :)
Ez az eutanázia kérdésköre.
Ha ötöst akarsz, akkor istenezel, és mereven elutasítod a "hagyni meghalni" lehetőséget.
Ha meg értelmes vagy és nem az életed múlik a jegyen, akkor írsz egy rendes fogalmazást arról, miért isnem jó ha olyan fájdalomban élsz hogy morfium mellett ívbe feszül a tested, vagy hogy miért nem vonzó lehetőség kezek és lábak nélkül, kitolt szemmel, süketen élni, hogy a segged se tudod kitörölni.
Keress rá az eutanáziával kapcsolatos morális kérdésekre, meglátásokra, bőven találsz még másfél oldalnyinál több vélekedést is.
Szerintem dolgozatnál a legjobb, ha bemutatod a pro és kontra érveket, esettanulmányokat, megemlítesz filmeket, dokumentumfilmeket, amik a témával foglalkoznak, de nagyon markáns saját véleménytől a helyedben tartózkodnék (így nem lesz baj abból ha a tanár teljesen más állásponton van, mint te).
Személy szerint maximálisan támogatom az eutanáziát, aktív és passzív formában is. Ha a szenvedő meg akar halni, legyen rá esélye, hozhassa meg a döntést hogy méltatlan, kínokkal teli életet vagy kíméletes halált választ-e; bármelyiket is választja, maximálisan támogatni kellene. Döbbenetesnek tartom, hogy milyen kevés országban engedélyezik az aktív eutanáziát.
Persze érdemes felhozni azokat az eseteket is, ahol a szenvedő nincs olyan állapotban, hogy döntsön, életben tartsák-e vagy sem - itt már sokkal zavarosabb a téma.
Nekem most apám jutott eszembe.Kemóra jár,de már most közölte,hogy ha nem segít és műteni kellene,akkor ő nem vállalja.Műtéttel kezdődött az egész tortúra.Vastagbélrák,sztómazsák és mondta,hogy neki ennyi elég.Ad egy esélyt a kemónak,esetleg a sugárnak,de itt befejezte ha nem segít.Ezt leszámítva,külső szemmel 80 kg-os életerős férfinak néz ki.Nem egy ágyhoz kötött mozgásképtelen ember.(Próbálom feldolgozni a döntését,de ez az ő élete.)
Anyósom mondta ő már a műtétet se engedné és kemóra-se járna,ha ilyen diagnózist kapna egyszer.Én ezt a fajta elutasítást már túlzásnak tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!