Szerintetek rosszul választottam?
Az általános iskolai átlag nem minden esetben számít. Nyolcadikban szinte mindenből kettes voltam,de gimnáziumban már szinte mindenből kiváló. Persze ez nem mindenkinél lehet így,de általánosban még olyan sokan nem tudják,hogy mi tetszik nekik vagy melyik megy sokkal jobban.
Viszont gondolkozz el rajta,hogy csak azért,mert nem akarsz latinul tanulni hajlandó és képes vagy-e annyival több energiát fordítani a természettudományos tárgyakra. Nem biztos,hogy tényleg jó leszel bennük. A jó tanárok sokat segítenek,de egyáltalán nem egyforma,hogy ki mennyire ért egy tárgyat (volt,amit tanulással se tudtam kettesnél jobbra kihozni,máshoz pedig tanulnom se kellett).
De talán még fontosabb,hogy szereted-e azokat a tárgyakat? Ha nem mentek jól és még csak nem is érdekeltek,akkor felesleges arra a szakra menni.
A másik problémádra: gondolkozz el azon is,hogy szeretnél-e egyetemre menni később. Nem lehetetlen szakközépből menni,de nehezebb (főleg,ha ott nem tudsz emelt szinten tanulni egy tárgyat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!