Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Aki nem érti a kémiát annak...

Aki nem érti a kémiát annak semmi esélye, hogy orvos legyen?

Figyelt kérdés

2014. júl. 9. 12:11
 1/7 anonim ***** válasza:

Semmi. És nem konkrétan a kémia miatt.

Hanem vagy azért, mert lusta vagy megtanulni, amit nehéz levetkőzni, és sokkal de sokkal többet és főleg összetettebb, komplikáltabb, "kínaibb" dolgokat kell megtanulnod. Szorgalom nélkül ez teljesen esélytelen.

Vagy azért, mert tényleg képtelen vagy megérteni. Pedig csak középiskolás anyag, nem túl bonyolult összefüggésekkel, amit minden normális képességekkel megáldott embernek képesnek kell lennie elsajátítani. Nem csak úgy hasraütésszerűen van összeállítva a tananyag. Ez már komolyabb probléma, nemhogy az orvosit, más felsőoktatási képzést sem kellene forszírozni ebben az esetben.

2014. júl. 9. 12:19
 2/7 anonim ***** válasza:

Azért egy mondat alapján ilyet nem jelentenék ki, amit az első:D

Egyáltalán milyen szinten tanulod a kémiát? Miért nem megy? Mennyire nem megy?

Őszintén szólva, mindig is gondom volt a kémiával, aminek több oka is volt.

Egyrészt baromira nem érdekelt, másodsorban iszonyatosan rossz tanáraim voltak, harmadrészt pedig nem tanultam meg az alapokat, így nyilván nem értettem belőle soha semmit. Ha jól emlékszem, 3-as voltam belőle gimiben.

Aztán kitaláltam, hogy orvosira akarok menni. Mivel tudtam, hogy a kémia tudásom nulla, így a fizikát választottam. Igaz, nekem még nem kellett belőle emelt, közép szinten meg simán elboldogultam vele.

Simán bekerültem egyetemre... ott pedig szépen összeszedtem magam. Az elején baromi égő volt, mikor gyakorlaton halvány lila fogalmam nem volt semmiről, de kikölcsönöztem pár gimis kémia könyvet, elővettem a régi tankönyveim és elkezdtem a legelejéről.

Félévkor 3-ast kaptam, holott sok olyan bukott, aki érettségizett kémiából. Év végén 4-esre javítottam, biokémiából meg ötöst kaptam szigorlaton:)

Nem tudom hanyadikos vagy, de ha nem vagy elkésve, ne add fel. Csak az alapoktól kezdd el tanulni, mert anélkül nem megy!

2014. júl. 9. 12:44
 3/7 A kérdező kommentje:
Huh. Köszi, hogy megnyugtattál :) 7-et végeztem. Most megyek 8-ba. És igazából a tanárom iszonyatosan rossz. Nem magyaráz el semmit, csak annyit tesz, hogy bejön órára, lediktája ami a könyvben van és annyi, nem magyaráz el semmit. Feladatokat nem oldunk. Most a nyári terveim között van, hogy megtanuljam a kémiát. Esetleg tudsz nekem ajánlani könyveket? Nagyon szépen megköszönném :D
2014. júl. 9. 12:56
 4/7 anonim ***** válasza:

Hetedikben NEM TANULSZ KÉMIÁT. Illetve tanulsz, de kb. annyira, mint általános isokla második osztályában irodalmat.

Majd ha az érettségi előtt is gondban vagy, akkor félj.

2014. júl. 9. 19:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Ja. 7.-ben kb. olyanokat tanulsz kémiából, hogy mi a kémcső, üveghenger... Meg hogy, a víz színtelen. Mondjuk ebbe nem tudom mi a nehéz :D De azért ez távol áll az érettségi tematikájától.
2014. júl. 9. 23:08
 6/7 anonim ***** válasza:
A gimis kémia sokkal jobb lesz, mit az általános iskolai. :) Én akkor még nem voltam oda annyira érte, igaz 5-ös voltam belőle. De amikor gimibe kerülsz, gyakorlatilag semmi jelentősége, hogy általános iskolában mennyire tanultad. Ha ott meg akarod érteni, akkor simán van esélyed, hogy orvos legyél. Meg azért nem hátrány a jó tanár sem. Nekem általános iskolában meg sem fordult a fejemben, hogy esetleg kémiával is megyek tovább. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne tanuljad még, csak azt, hogy ne izgulj miatta ilyen korán. Főleg ha a tanárood is rossz. Egyébként ez az a tantárgy szerintem, aminek vannak olyan részei, amihez be kell érni. Lehet, hogy egyes összefüggéseket ha fél év múlva hallasz, akkor simán megérted. Ilyen idős korban ez még sokat számít. (Bár már nem is emlékszem nagyon, hogy mit tanultunk 7.-ben, de gondolom ha nem érted, akkor valamilyen összefüggés nem világos.) Én most jelentkeztem orvosira. :) Gimiben kémia fakton nagyon jó, és elég kemény tanárom volt, így jó lett az emeltem. Pedig én csak 10. elején döntöttem el, hogy orvos akarok lenni. Így nem tudatosan készültem rá addig. Szóval igen, akkor izgulj, ha érettségi előtt nem megy, de addig még bőven van időd. Nekem 7.-ben még eszembe sem jutott az érettségi. :)
2014. júl. 9. 23:57
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2014. júl. 10. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!