Aki nem érti a kémiát annak semmi esélye, hogy orvos legyen?
Semmi. És nem konkrétan a kémia miatt.
Hanem vagy azért, mert lusta vagy megtanulni, amit nehéz levetkőzni, és sokkal de sokkal többet és főleg összetettebb, komplikáltabb, "kínaibb" dolgokat kell megtanulnod. Szorgalom nélkül ez teljesen esélytelen.
Vagy azért, mert tényleg képtelen vagy megérteni. Pedig csak középiskolás anyag, nem túl bonyolult összefüggésekkel, amit minden normális képességekkel megáldott embernek képesnek kell lennie elsajátítani. Nem csak úgy hasraütésszerűen van összeállítva a tananyag. Ez már komolyabb probléma, nemhogy az orvosit, más felsőoktatási képzést sem kellene forszírozni ebben az esetben.
Azért egy mondat alapján ilyet nem jelentenék ki, amit az első:D
Egyáltalán milyen szinten tanulod a kémiát? Miért nem megy? Mennyire nem megy?
Őszintén szólva, mindig is gondom volt a kémiával, aminek több oka is volt.
Egyrészt baromira nem érdekelt, másodsorban iszonyatosan rossz tanáraim voltak, harmadrészt pedig nem tanultam meg az alapokat, így nyilván nem értettem belőle soha semmit. Ha jól emlékszem, 3-as voltam belőle gimiben.
Aztán kitaláltam, hogy orvosira akarok menni. Mivel tudtam, hogy a kémia tudásom nulla, így a fizikát választottam. Igaz, nekem még nem kellett belőle emelt, közép szinten meg simán elboldogultam vele.
Simán bekerültem egyetemre... ott pedig szépen összeszedtem magam. Az elején baromi égő volt, mikor gyakorlaton halvány lila fogalmam nem volt semmiről, de kikölcsönöztem pár gimis kémia könyvet, elővettem a régi tankönyveim és elkezdtem a legelejéről.
Félévkor 3-ast kaptam, holott sok olyan bukott, aki érettségizett kémiából. Év végén 4-esre javítottam, biokémiából meg ötöst kaptam szigorlaton:)
Nem tudom hanyadikos vagy, de ha nem vagy elkésve, ne add fel. Csak az alapoktól kezdd el tanulni, mert anélkül nem megy!
Hetedikben NEM TANULSZ KÉMIÁT. Illetve tanulsz, de kb. annyira, mint általános isokla második osztályában irodalmat.
Majd ha az érettségi előtt is gondban vagy, akkor félj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!