Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tanácstalan vagyok mit tegyek?

Tanácstalan vagyok mit tegyek?

Figyelt kérdés
24 éves fiú vagyok,érettségivel rendelkezem aminek átlaga 3mas,utáltam tanulni és nem foglalkoztam vele,de most nőtt be a fejem lágya,és akarok tanulni rendes szakmát esetleg tovább is,hogy ne minimálbérér dolgozzak.Viszont elszánt és eltökélt vagyok,de mi van ha félúton nem bírom,nem bírom a rengeteg olvasni valót(utálok olvasni),ha nagyon nehéznek bizonyulna egy főiskola, amit szeretnék most már,de mivel senki nincs mellettem aki támogasson,aki segítse egyáltalán hogy is működik a felső oktatási rendszer így beszari vagyok.egy érettségim van és semmit sem tudok mit hogyan kéne tovább.aki hasonló helyzetben volt és kilábalt belőle tudna tanácsokat adni?

2014. júl. 5. 02:23
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
Ennyi évesen csak felnöttképzésekre mehetsz amit fizetni kell. :"(
2014. júl. 5. 05:15
 2/3 anonim ***** válasza:
Első hülyeséget írt. Mehetsz egyetem/főiskolára is, ha eléred a pontokat. felvi.hu-n minden le van írva.
2014. júl. 5. 13:25
 3/3 anonim ***** válasza:

Vannak szakok ahova nagyon könnyen be lehet kerülni, akár államira is, próbáld meg. Ha viszont ennyire félsz tőle próbálj meg egy OKJt, amíg nincs szakmád a levelezőt és az estit ingyen megcsinálhatod, a nappali viszont a korod miat már fizetős lenne.

Amúgy nem tűnsz túl elszántak, azzal hogy utálsz olvasni, valaki támogatásnak kell stb. Nekem se volt senki, aki elmagyarázza a felsőoktatási rendszert, mindenki a környezetemben szakiskolát végzett vagy OKJt, vagy nagyon régen tanult egyetemen és nem tudta már elmondani mit hogy kell. De itt is bármit kérdezhetsz nyugodtan, neten utánanézel, vagy ha konkrét problémád van az egyetemen is tudnk segíteni. Nem minden szak "olvasós", vannak reál szakok ahol több a számolás, elmélet, képletek stb., nyilván magyar szakra ezzel nem akarsz menni. Ha jó a logikád és tényleg kitartó vagy egy műszaki szakra be lehet kerülni, mivel alacsonyak ide a ponok, viszonylag kevés az olvasós dolog, de tényleg elszántnak kell lenni, mert nehéz. Ellenben utána jó esélyell nem minimálbérért dologozol egész életedben.

2014. júl. 5. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!