Jövőre másodéves Orvosisként hogy kezeljem ezt a dilemmát?
Tehát adott egy nagyon lelkes most első évet elvégző medika, aki kész erre a hivatásra feltenni az életét, viszont van egy tantárgy (kémia) ami nagyon nem megy neki, nem sikerülnek a vizsgái, hiába próbálkozik, valószínűleg jövőre teljesen újra kell csinálnia ezt a tantárgyat, így egy éves csúszni fog már az első év után.
Szóval emiatt borzasztóan elvesztette a lelkesedését, de jövőre nagyon fog tanulni-mert eddig sajnos elég lusta volt.
Úgy érzi, ha évközben dolgozhatna egy kórházban, lenne lelkiereje végigcsinálni az orvosit, megkapná a lelkesedést a munkától.
Lenne lehetősége hétvégente szombaton dolgozni egy kórházban, de itt jön a dilemma:
Ugyan tudja, hogy hétvégén úgysem tanul, mert hazamegy, ott kényelmes és ha nem dolgozna akkor csak punnyadna otthon és amúgy is hétközben tud jól tanulni az egyetemi tanulóteremben
Viszont fél, hogyha heti egy napot, hétvégén elkezd évközben dolgozni, az a tanulás kárára fog menni.
Mit tennétek a helyében?
Nem tudom, miért E/3-ban írtam, úgy kezdtem el, úgyhogy úgy fejeztem be :)
De pont a félelmet kéne valahogy legyőznöd
Lehet a középsulis anyaggal kéne elkezdeni
Én is fizikából érettségiztem, szóval valamennyire átérzem a problémát. Bár nekem elég motiváció volt az a tanulásra, hogy nem akartam megbukni belőle.
Így már a demókra is készültem, mégpedig úgy, hogy bizony elővettem a gimis kémia könyveket, plusz kerestem hozzá a könyvtárban, és elkezdtem az alapoktól. Háromszor annyi energiába telt, mint azoknak, akik kémiával jöttek, de végül 4-est kaptam.
Nyár végén nem lesz lehetőség vizsgázni? Ha igen, én megpróbálnám, az biztos.
Ha nem, akkor viszont egy évre lesz egy tárgyad (plusz még pár kamutárgy, hogy meglegyen a 15 kredit és ne pakoljanak át fizetősre). Ennyi időnek azért elégnek kell lennie a kémiára még úgy is, hogy mellette kicsit "dolgozol".
Én nem javaslom, hogy rendesen munkát vállalj, csak járj be önkénteskedni.
De a ló túloldalára nem szabad átesni. Egyik csak volt úgy, hogy állandóan a kórházban lógott, és gyakorlatban már elég jó volt, de az anyagot az istenért se tudta megtanulni. És úgy bizony nem kap diplomát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!