Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jövőre másodéves Orvosisként...

Jövőre másodéves Orvosisként hogy kezeljem ezt a dilemmát?

Figyelt kérdés

Tehát adott egy nagyon lelkes most első évet elvégző medika, aki kész erre a hivatásra feltenni az életét, viszont van egy tantárgy (kémia) ami nagyon nem megy neki, nem sikerülnek a vizsgái, hiába próbálkozik, valószínűleg jövőre teljesen újra kell csinálnia ezt a tantárgyat, így egy éves csúszni fog már az első év után.

Szóval emiatt borzasztóan elvesztette a lelkesedését, de jövőre nagyon fog tanulni-mert eddig sajnos elég lusta volt.

Úgy érzi, ha évközben dolgozhatna egy kórházban, lenne lelkiereje végigcsinálni az orvosit, megkapná a lelkesedést a munkától.

Lenne lehetősége hétvégente szombaton dolgozni egy kórházban, de itt jön a dilemma:

Ugyan tudja, hogy hétvégén úgysem tanul, mert hazamegy, ott kényelmes és ha nem dolgozna akkor csak punnyadna otthon és amúgy is hétközben tud jól tanulni az egyetemi tanulóteremben

Viszont fél, hogyha heti egy napot, hétvégén elkezd évközben dolgozni, az a tanulás kárára fog menni.

Mit tennétek a helyében?

Nem tudom, miért E/3-ban írtam, úgy kezdtem el, úgyhogy úgy fejeztem be :)

2014. jún. 23. 13:27
1 2 3
 1/24 reptoid ***** válasza:
100%

Ha ez motivál, csináld.

Mindenesetre itt a nyár, minden nap csak egy pár oldalt olvasgatva megtanulod pöpecre az anyagot, félévkor a vizsgát megcsinálod kisujjból, szombatonként meg ráérsz bohóckodni.

Orvosi kémia vagy mi ez? Vagy van, ahol első évben is van bikém?

2014. jún. 23. 13:44
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Inkább tanulj és csináld meg a vizsgáid, nehogy megint ne sikerüljenek
2014. jún. 23. 13:47
 3/24 anonim ***** válasza:
6%

A második féléves tárgyat mondod, ami nem ment?

Orvosi biokémia, nem?

2014. jún. 23. 13:49
 4/24 anonim ***** válasza:
6%

Jövőre még hozzájön az orvosi élettan, ami két féléves

- lehet az már sok lenne együtt, szóval én inkább még azt tanulnám ami nem megy

2014. jún. 23. 13:52
 5/24 anonim ***** válasza:
0%

Itt mindent csak jövő időben és feltételes módban írtál. Szerintem vátls és a képessgégeidnek és a szorgalmadnak megfelelő helyet válassz magadnak.

Az orvosi nem való neked! --orvoslány anyja vagyok, tehát tudom mi a helyzet.

2014. jún. 23. 13:58
 6/24 A kérdező kommentje:

Kedves orvosanyuka:

TUDOM, hogy ez való nekem, csak azért nem fogok másik szakra járni és egész életemben bánni a dolgot, mert középiskolában nem volt rendes kémiánk és emelt fizikából kellett érettségiznem ahhoz, hogy felvegyenek! Minden egyéb tantárgy tökéletesen megy, lojális vagyok, a betegek is szeretnek (egy hónapot dolgoztam tavaly önkéntesen egy traumatológia szeptikus részlegén csak úgy), szóval kérlek az alapján ne próbálj rólam ítéletet mondani, hogy egy tantárgy nem megy pengén.

2014. jún. 23. 14:14
 7/24 A kérdező kommentje:
A többieknek köszönöm véleményt, még átgondolom a dolgokat.
2014. jún. 23. 14:15
 8/24 anonim ***** válasza:
0%

De vigyáznod kell, hogy ne nagyon csússz semmivel, mert

ha nem tudnád elvégezni tizenvalahány félév alatt az egyetemet, utána fizetned kéne, ami elég sokba kerülne

2014. jún. 23. 14:17
 9/24 anonim ***** válasza:
0%
Én inkább a biztosra mennék, nem tudom egy tárgyat hányszor lehet nálatok felvenni, mert sajnos erre is gondolni kell - dolgozni meg még tudsz utána eleget, ha már túlvagy a vizsgán
2014. jún. 23. 14:20
 10/24 A kérdező kommentje:
Tudom, utánanéztem, érdeklődtem a Tanulmányi Osztályon.
2014. jún. 23. 14:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!