Jövőre másodéves Orvosisként hogy kezeljem ezt a dilemmát?
Tehát adott egy nagyon lelkes most első évet elvégző medika, aki kész erre a hivatásra feltenni az életét, viszont van egy tantárgy (kémia) ami nagyon nem megy neki, nem sikerülnek a vizsgái, hiába próbálkozik, valószínűleg jövőre teljesen újra kell csinálnia ezt a tantárgyat, így egy éves csúszni fog már az első év után.
Szóval emiatt borzasztóan elvesztette a lelkesedését, de jövőre nagyon fog tanulni-mert eddig sajnos elég lusta volt.
Úgy érzi, ha évközben dolgozhatna egy kórházban, lenne lelkiereje végigcsinálni az orvosit, megkapná a lelkesedést a munkától.
Lenne lehetősége hétvégente szombaton dolgozni egy kórházban, de itt jön a dilemma:
Ugyan tudja, hogy hétvégén úgysem tanul, mert hazamegy, ott kényelmes és ha nem dolgozna akkor csak punnyadna otthon és amúgy is hétközben tud jól tanulni az egyetemi tanulóteremben
Viszont fél, hogyha heti egy napot, hétvégén elkezd évközben dolgozni, az a tanulás kárára fog menni.
Mit tennétek a helyében?
Nem tudom, miért E/3-ban írtam, úgy kezdtem el, úgyhogy úgy fejeztem be :)
a nyaram 3 hét lesz a nyári gyakorlat miatt. Három hét alatt nem lehet megtanulni az egész kémiát :)
Igen, fel lehet venni, de csúszni fogok egy évet
"Három hét alatt nem lehet megtanulni az egész kémiát :)"
Hát ha így állsz hozzá, akkor tényleg nem. Mondjuk még mindig nem tudjuk, melyik tárgy ez, de gondolom orvosi kémia. Hidd el, meg lehet tanulni ennyi idő alatt, én is fizikás voltam...
De egyébként sem kell oda-vissza megtanulnod, elég ha átlátod az egészet, félévközben ráérsz az apróságokkal molyolni.
Ha csúszol, úgysem tudsz felvenni jó pár tárgyat, lesz sok szabadidőd, bőven belefér a szombatonkénti segédkezés. Főleg ha utána jobban érzed magad, elszántabb leszel.
Hát nehéz ügy, de ha egyedül nem tudod megtanulni,
akkor csak kéne valami segítség hozzá és inkább most, mint majd tanév közben és tényleg az alapokat még most be kéne valahogy pótolni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!