Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Munka orvosisként, nyári...

Munka orvosisként, nyári szünetben?

Figyelt kérdés

Olyat hallottam, hogy bizonyos számú félév elvégzése különböző papíroknak "felel meg". Pl. másodév után lehet már ápolóként dolgozni.

Igaz ez? És ha igen, akkor melyik év után milyen állásra lehetne jelentkezni?

Az is jó, ha linkeltek vmi oldalt, ahol utána tudok nézni:)

2011. júl. 15. 17:42
 1/7 anonim ***** válasza:

Én még csak arról hallottam, hogy oxyológia (5. év) után fel lehet venni valami mentős kurzust és utána lehet mentőzni kb. minimálbérért vagy kevesebbért.

Amúgy szinte az összes év után vannak nyári gyakorlatok (általában 3 hetesek; egyszer kaptunk érte négyezer(4000!) forintot, de általában nem fizetnek érte), szóval, ha még emellett akarsz dolgozni, akkor nem sok nyári szüneted lesz. Amúgy mifelénk, akinek kell pénz és orvosis, azok a különféle diákmunka szövetkezeteknél vállalnak munkát, mint bármelyik egyetemista.

2011. júl. 15. 17:55
 2/7 anonim ***** válasza:
A legtöbb év után van nyári gyakorlat, 3-4 hetesek, vizsgaidószak után, ami elég megterhelő, nem hiszem, hogy még dolgozni lesz kedved. Amúgy meg sima diák munka szerintem, szakmához kötődően max önkéntes egy kórházban, de az meg ugye önkéntes, szóval nem kapsz érte pénzt:)
2011. júl. 15. 18:08
 3/7 anonim ***** válasza:

Én már első év után is dolgozhattam ápolóként. És én nem is orvosis vagyok, hanem gyermekápoló.

Viszont mostanra már nem fogsz munkát találni.

2011. júl. 15. 18:12
 4/7 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy van nyári gyak, most végeztem a másodévet. De én szívesen bejárogatnék vhova. Lenne egy kis plusz pénz (ha nem is fizetnének sokat, de legalább vmennyit), önéletrajzban sem festene rosszul, és még érdekes is:) A nyári gyakot is szerettem, csak ebben az évben nem volt:) Meg azért jó lenne, ha nem ingyenmunka lenne...
2011. júl. 15. 18:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Önéletrajzban az önkéntes munka fest jól. Nem az a fajta kórházi munka amiért fizetnek.
2011. júl. 15. 19:30
 6/7 A kérdező kommentje:
Szerintem azért az sem fest rosszul. Elvégre tapasztalat az is:)
2011. júl. 15. 20:52
 7/7 anonim ***** válasza:
a felvin Kyda a neved,nemde?:P
2011. júl. 15. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!