Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemisták! Megerősítenétek,...

Egyetemisták! Megerősítenétek, jól gondolom?

Figyelt kérdés

"Akik a 2012/2013-as tanévben vagy azt követően kezdték meg tanulmányaikat, állami ösztöndíjas vagy önköltséges formában folytatnak tanulmányokat, rájuk az alábbiak vonatkoznak:Annak az állami ösztöndíjas vagy önköltséges hallgatónak, aki egy tárgy kreditjét maximum három tárgyfelvétel VAGY összesen hat vizsga során sem szerzi meg, a hallgató jogviszonyát a dékán megszünteti. Ezt követően a hallgató csak sikeres felvételi eljárás után kezdheti újra tanulmányait. [Nftv. 59. § (4); DE TVSZ 3. § (10)]" Ezt kaptuk Neptunon.

Ha tehát én ebben a félévben másodjára vettem már fel két különböző tárgyat, de most nem megyek el vizsgázni(tehát a 6 vizsgaalkalom nem lesz meg), akkor még jövőre van egy tárgyfelvételi lehetőségem. Jól értem?

2014. jún. 8. 17:06
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Még egyszer simán felveheted, mivel nincs meg a 3, és azt írod, még nem volt 6 sikertelen vizsgád.

Egyébként a törvény csak a 6 vizsgáról rendelkezik (egészen pontosan tárgyanként 5 javító/ismétlő javító vizsga a limit), a 3 tárgyfelvétel intézményfüggő, úgy látszik, nálatok ez is érvényben van. Pl. a BME-n nincs ilyen szabály, akárhányszor fel lehet venni egy tárgyat, de a 6 vizsga felsőbb előírás, úgyhogy azt muszáj betartani. (Amúgy látszik, mennyit ért a felsőoktatáshoz az, aki ezt a törvényt kitalálta. Mert a 6 vizsgás limit - nyilvánvalóan - nem vonatkozhat olyan tárgyakra, amik nem is vizsgával végződnek. A BME-n a tárgyak 50%-a alapból ilyen, szóval azokból akárhányszor lehet próbálkozni.)

2014. jún. 9. 07:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!