Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemisták! Ti hogyan tanultok?

Egyetemisták! Ti hogyan tanultok?

Figyelt kérdés
Ha van egy egész könyv amit meg kell tanulni, akkor azt hogyan szoktátok? És kb. mennyi idő alatt jegyzitek meg? Kb.150 o. Kevés képpel...
2014. ápr. 28. 17:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk semmit sem adnak fel egyik pillanatról a másikra... félév elején világossá teszik a tematikát, mit kell tudni, milyen szakirodalmak vannak. Az ember szépen beosztja az idejét, és fokozatosan mindent megtanul. Legalábbis én így csinálom. Hamar rá kellett döbbennem, hogy soha nem tudom lógatni a lábamat, és hogy hatékony legyen a tanulás, minden nap foglalkoznom kell valamivel, különben el leszek csúszva mindennel.
2014. ápr. 28. 17:24
 2/6 reptoid ***** válasza:
100%
2, max 3 nap. Lazára véve akkor napi 50 oldal, vagyis egy fél napra 25 oldal, ami óránként 5-6 oldal. Hát ezt te is belátod, hogy egy hatalmas joke.
2014. ápr. 28. 17:30
 3/6 anonim ***** válasza:

Hát ezt mindenkinek magának kell kitapasztalni.

Amúgy is elég sok mindentől függ. Milyen nehéz az anyag, van-e belőle vmi alapom, hanyast szeretnék stb.

Én egy olyan tárgyra, amire 150 oldal az anyag, kb. 3-5 napot hagynék. Valószínűleg inkább ötöt, és elb.....nék kettőt:D

Mindig ez van. De 9 vizsgaidőszak után már nagyon jól be tudom lőni, hogy melyik az a pont, amikor TÉNYLEG el kell kezdeni tanulni:D

2014. ápr. 28. 17:45
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem az vált be, hogy egy napra minél kevesebbet hagyjak. Lehet hagynék erre egy hetet is, de mondjuk 5 napot biztosan.

Megpróbálnám kijegyzetelni de legalább kihúzni a lényeget és a margóra jegyzetek.

Ha nem lehet adott tanárnál puskázni, akkor is megéri kiírni a lényeget, mintha puska lenne, segít összerendezni a gondolatokat.

Ugyanazt az anyagot több napon nézd át!

2014. ápr. 28. 18:14
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.:) És naponta hány órát szoktatok tanulni? :)) Kb.
2014. ápr. 28. 18:35
 6/6 anonim ***** válasza:
Én nem nagyon tudok előre készülni, így a vizsga előtti napokban reggeltől estig.
2014. ápr. 30. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!