Ha van egy egész könyv amit meg kell tanulni, akkor azt hogyan szoktátok? És kb. mennyi idő alatt jegyzitek meg? Kb.150 o. Kevés képpel...
2014. ápr. 28. 17:15
1/6 anonim válasza:
Nálunk semmit sem adnak fel egyik pillanatról a másikra... félév elején világossá teszik a tematikát, mit kell tudni, milyen szakirodalmak vannak. Az ember szépen beosztja az idejét, és fokozatosan mindent megtanul. Legalábbis én így csinálom. Hamar rá kellett döbbennem, hogy soha nem tudom lógatni a lábamat, és hogy hatékony legyen a tanulás, minden nap foglalkoznom kell valamivel, különben el leszek csúszva mindennel.
2014. ápr. 28. 17:24
2/6 reptoid válasza:
2, max 3 nap. Lazára véve akkor napi 50 oldal, vagyis egy fél napra 25 oldal, ami óránként 5-6 oldal. Hát ezt te is belátod, hogy egy hatalmas joke.
2014. ápr. 28. 17:30
3/6 anonim válasza:
Hát ezt mindenkinek magának kell kitapasztalni.
Amúgy is elég sok mindentől függ. Milyen nehéz az anyag, van-e belőle vmi alapom, hanyast szeretnék stb.
Én egy olyan tárgyra, amire 150 oldal az anyag, kb. 3-5 napot hagynék. Valószínűleg inkább ötöt, és elb.....nék kettőt:D
Mindig ez van. De 9 vizsgaidőszak után már nagyon jól be tudom lőni, hogy melyik az a pont, amikor TÉNYLEG el kell kezdeni tanulni:D
2014. ápr. 28. 17:45
4/6 anonim válasza:
Nekem az vált be, hogy egy napra minél kevesebbet hagyjak. Lehet hagynék erre egy hetet is, de mondjuk 5 napot biztosan.
Megpróbálnám kijegyzetelni de legalább kihúzni a lényeget és a margóra jegyzetek.
Ha nem lehet adott tanárnál puskázni, akkor is megéri kiírni a lényeget, mintha puska lenne, segít összerendezni a gondolatokat.
Ugyanazt az anyagot több napon nézd át!
2014. ápr. 28. 18:14
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.:) És naponta hány órát szoktatok tanulni? :)) Kb.
2014. ápr. 28. 18:35
6/6 anonim válasza:
Én nem nagyon tudok előre készülni, így a vizsga előtti napokban reggeltől estig.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!