Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A BME könnyebb, mint a Pannon...

A BME könnyebb, mint a Pannon Egyetem?

Figyelt kérdés

Tárgygráfon nézem, hogy ott mérnökinfó szakon jóval kevesebb tárgy van, mint nálunk Pannon-on, meg jóval több kreditet is érnek. Ráadásul ők már az első félévben felvehetnek humán tárgyakat...

Pannon: [link]

BME: [link]

Gondolkozom rajta, hogy átmegyek...

2014. jún. 7. 16:26
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

"Lineáris algebra: ez nálunk a számításelmélet részét képezi"

Igen, ti nyomokban, egy tárgy részeként tanuljátok, mi meg egy félévet szívunk vele. Ráadásul önkényesen ki is tolták heti 3-ról 4 órásra és ugyanúgy 3 kreditet kaptunk érte.

2014. jún. 7. 18:08
 12/14 A kérdező kommentje:

Fizikát is úgy kérik számon, mintha legalább egy 4 kredites tárgy lenne. Órákon számításokat nem veszünk, de a ZH-ba beleteszik úgy, hogy 1 nyamvadt példát nem vettünk rá.

60-80 kérdésből vannak beugrók vannak úgy, hogy max 1-et lehet passzolni és 5-öt hibátlanul kell tudni.

Vannak olyan tanárok is, akik szó szerint kérik vissza az anyagot, különben karó.

Ha a BME ennél keményebb, akkor oda tényleg max zsenik járhatnak.

2014. jún. 7. 18:12
 13/14 anonim ***** válasza:

Ezzel nem sokat mondtál eddig...

Az ELTE-n is egy halom ilyen tárgy van, de nem "csak" 60-80 kérdéssel.

Sőt a legtöbb esetben nincsenek is kiadva előre semmilyen kérdések...

2014. jún. 7. 18:32
 14/14 Arneal ***** válasza:
100%

Akkor megkönnyebültem, hogy nem maradt ki az életetekből ez a szép témakör. Lévén nem jártam oda csak az oldalra feltett segédanyagból tudtam asszociálni.

Nem azt mondtam, amúgy nyomokban tanultuk a tárgyat, hanem hogy nagyobb részét bsz1-n, algebrával kapcsolatos részét bsz2-n. Egy részét meg középiskolában.

De nincs érteme ezt a vitát folytatni. Nyilván van kisebb eltérés a kettő között és nem csak egy írányba. Én meg te, akik egy egyetemen tanultak csak nem fogják tudni eldönteni, hogy melyik a nehezebb vagy egyszerűbb, az is megeshet, hogy egyik helyen ez nehezebb, másikon az.

Én mindenesetre nem látom, hogy teli lenne a tananyagotok olyan dolgokkal, amit nekem nem kellett tanulnom.

Azt nagyon kétlem (ha tényleg, akkor az nagyon gáz), hogy fizika vagy matekból szószerint kérdeznek vissza dolgokat, inkább arról lehet szó, hogy egyesek helytelenül fogalmazzák át, csak ők nem értik miért nem ekvivalens a két állítás.

BSz-ből nálunk is alapfeltétel, hogy minden tétel és definiciót tudjál tökéletesen vagy bukás.

Mindenesetre, ha gondolod tekints fel a wiki.sch.bme-re és nézzed meg a számonkéréseket (bár a kerítés túl oldalán mindig zőldebb a fű), aztán gondolj, amit akarsz.

Összeségében szerintem sokkal meghatározóbb, hogy hogyan végzed el, mintsem, hogy hol. Aki csak kettesekkel megy át, annak olyan is lesz a tudása. Aki komolyan veszi az akár magától is megtanulja az anyagot.

2014. jún. 7. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!