A BME könnyebb, mint a Pannon Egyetem?
Tárgygráfon nézem, hogy ott mérnökinfó szakon jóval kevesebb tárgy van, mint nálunk Pannon-on, meg jóval több kreditet is érnek. Ráadásul ők már az első félévben felvehetnek humán tárgyakat...
Pannon: [link]
BME: [link]
Gondolkozom rajta, hogy átmegyek...
Garantálom neked, hogy nem.
Kevesebb tárgy és több kredit, az oké, de jóval nehezebbek is.
Ezt mire alapozod?
Itt is durva elvárások vannak, nem hinném, hogy a BME keményebb.
Olyan ismerősökre, akik tanultak mind a 2 helyen.
Az egyikről kibuktak, a másikat lazán megcsinálták, pedig nem lettek kicsit sem szorgalmasabbak/jobb tanulók. :)
Mitől lenne nehezebb? Itt is ugyanazokat vesszük egy adott tárgyból, meg ott is. Itt is 35-40% az aláírás feltétele, meg ott is. Itt is 40-50% a 2-es alsó határa, meg ott is.
Ott még több kreditet össze is lehet halászni a büfétárgyakból. Nálunk min 75 kredit kell, hogy azokat egyáltalán fellehessen venni.
Hát igen...
Sokan úgy vannak, hogy az csak egy Pannon Egyetem, a másik meg egy BME, ezért a nagyobb nevű biztos nehezebb.
De ha látnák, hogy itt miket kapunk ZH-kon, meg vizsgán, akkor lehet, hogy megváltozna a véleményük.
Az már más kérdés, hogy a BME-n full ugyanarra a tárgyra jóval több kreditet adnak, meg a humán tárgyak miatt könnyebb a kreditet gyűjteni az elején.
Amiket leírtál kb. semmiben nem határozzák meg a nehézségét az anyagnak. A jegy határok nagyjából mindenhol ugyanazok, a feladatok nehézségei és esetleg beugrók azok, amik egy tárgy nehézségét igazán befolyásolják.
Tárgynév és kreditérték alapján teljesen nevetséges arról beszélni mekkora a tananyag. Nekünk pl. van szoftvertechnológiák és szoftvertechnikák tárgyunk - a tárgynév semmit nem jelent kb. A java programozást pár előadás keretében tárgyaljuk az egyiken. (Illetve jövőre már lesz külön tárgyként.)
Végig néztem pár tematikát, nem tudom mennyire kimerítőek vagy hogy egyáltalán jó helyen néztem-e, de erre alapozva:
Analízis: Nem találkoztam Fourier-sorral meg binomiális sorfejtéssel sem. Továbbá komplex függvénytan, mintha csak nyomokban jelenne meg.
Ez [link] alapján:
Lineáris algebra: ez nálunk a számításelmélet részét képezi, de a logika és algebra alapjai tárgy egy jelentős részét itt tárgyaljuk (illetve annak egy jelentős része még középiskolai anyag szóval max. bevmaton jön elő). Számításelmélet 2-n pedig diszkrét matematika meg az algebrai dolgokat itt tárgyaljuk. Nálatok 3+4+3=10, nálunk 5+4=9.
Nálunk digit1 lefedi a ti digit1-2tőket, digit2-n FPGA-kkal, funkcionális elemmekl, veriloggal, és assembly-val foglalkoztunk.
Szóval nem kell félned attól, hogy sokkal többet fogsz tudni egy BME-snél.
"De ha látnák, hogy itt miket kapunk ZH-kon, meg vizsgán, akkor lehet, hogy megváltozna a véleményük."
Az a baj, hogy te sem láttad amiket viszont a BME-n adnak.
Én sem, én az ELTE-n tanulok (illetve fejezem már be az MSc-t), de ezért is hivatkoztam az ismerőseimre, akik megjárták mind a két helyet. NEKIK van viszonyítási alapjuk.
"Nem találkoztam Fourier-sorral meg binomiális sorfejtéssel sem. Továbbá komplex függvénytan, mintha csak nyomokban jelenne meg."
Attól még tanultuk, ha te nem találkoztál vele. Szerintem minden egyetemen tananyag Analízis II-ből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!