Miért nem vezetik be az egyenruhát?
mert a sok hülye pénzes köcsög aki pénzeli szponzorálja az iskolákat, nyári gyakorlatoknak helyet ad ésatöbbi ésatöbbi, úgysem engedné, hogy a kisfia ne olyan ruhába járjon amilyenbe akar, mert az iskola elesne a támogatástól. Ez csak egy példa.
De ha a szülők nem lennének olyan barmok, hogy mindent megengednek az idióta akaratos kölküknek, nem kéne ilyenen gondolkodni.
Köszi a válaszokat. :)
Azért érdeklődtem ez után, mert jómagam egy középsuliba járok, és már nem igazán bírom nézni, hogy egy kb. 70 kg-s csaj számára előnytelen ruhákban mászkál, a hája már szinte kifolyik a ruhából... Most ezt nem bántásból mondom, eddig rohadtul nem érdekelt, de hát számomra ez igencsak feltűnő. Az én véleményem szerint az egyenruha azért kéne, hogy a társadalmi rétegek ne látszódjanak. Szerintem sokkal jobb lenne, ha bevezetnék az egyenruhát. (és most jöhetnek a kövek) Oké, nem azt mondom, hogy olyan kéne, mint régen, ami volt, hanem pl. ehhez hasonlókat (Japánban vannak ilyenek):
Nem akarom, hogy jöjjenek azok a hozzászólások, hogy "De hát a gyereknek nem lesz saját egyénisége..." Meg ehhez hasonlók. Szerintem most se igazán van...
Jah, és még annyit hozzá fűznék, hogy aki ellenzi az egyenruhát, akkor a véleményét kulturált emberek módjára ossza meg.
17/L
Egy olyan iskolába jártam, ahol egyenköpeny volt. A harmadik évre kihíztam, nem tudtam többé begombolni.
A köpeny kékeszöld volt, és akik később érkeztek, azoknak már nem jutott ugyanolyan színű anyag. Nem volt népszerű.
Ezután szürke kosztümöt akartak bevezetni helyette, de ezért senki sem lelkesedett. Úgyhogy a végén nem lett egyenruha, viszont megszigorították az öltözködés szabályait.
Egyébként vannak olyan egyházi iskolák, ahol még mindig van egyenköpeny, amiből nem látszik ki a felső. Ilyen például a Patrona, egy elég kemény gimnázium. Egy délutáni nyelvtanfolyamra jártam oda, ahol az egyik oda járó lány olyan felsőt vett fel, amiből nálunk botrány lett volna, de náluk a köpeny alatt nem látszott.
Nos, nem biztos, hogy az egyenruha jól állna rajta, vagy rajtad, és előbb-utóbb ugyanúgy kihízhatná, mint a többi ruháját. Az is lehet, hogy akkor meg azt kérdeznéd, hogy miért kell ezt az egyenruhát hordanod?
Ennek az is lehet a következménye, hogy sokkal több ember nem tudna kulturáltan öltözködni, az egyenruhával szemben pedig ellenérzései lennének, így máshol sokkal többször találkoznál ilyen látvánnyal.
Az egyenköpenyt azért elfogadnám.
Kedves kérdező!
Az első képen látható egyenruha matrózblúz.Gimikben általában ünnepségeken kötelező.Nem tudom,neked kellett-e ilyet felvenned valaha. Nekem igen.Ma már sajnos szinte alig látni olyanokat,amik még normális anyagból készültek. Az enyém is a "modernebb". Nem is kell benne mozognod, beleizzadsz.Ráadásul nagyjából totál átlátszó. Nálunk mindenki erre panaszkodik. Szóval ha már egyenruha,ne akarj ilyet.Borzalmas.ÉS természetesen érettségizni is ebben kell. Már alig várom,élmény lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!