Magyarországon sehol nem hordanak iskolai egyenruhát?
Figyelt kérdés
2009. júl. 15. 18:45
2/10 anonim válasza:
dehogynem, sok olyan iskola van, ahol pl kötelező a matrózblúz
3/10 anonim válasza:
De, sok helyen. Alapítványi, egyházi iskolákban. vagy olyan középiskolában, ahol a szakmából adódik. Ünnepekre a legtöbb iskolának van egyenruhája. Van ahol vasalt kék inget, (hétköznap) oda jár barátnőm 4 gyereke, gondolhatod, egy nap egy ing a napköziben. egy hét: 16 vasalás. Meg apa.+ az ovis pörgős szoknyái.
4/10 anonim válasza:
Képzelem én azt a személység, egyén tisztelést és fejlesztést, a szabadságra nevelést, az egyenruha mellett..
5/10 anonim válasza:
Nálunk kötelező köpeny volt gimiben (egyházi suli).
Szerintem annyiban jó volt, hogy az ottani gyerekek nagyon különböző háttérből jöttek de így nem "érvényesült", hogy az egyiknek mondjuk D&G pólója volt a másiknak meg sima kínai. Plusz ugye haspólók meg ilyesmik szóba se jöhettek.
Több iskolában javasolnám az egyenruhát, köpenyviselést, bár anno suliban mi is utáltuk, de most már értem a jelentőségét.
6/10 anonim válasza:
Nálunk évzáron és évnyitón kötelező+a fontos versenyeken. Egyébként én a KRK Szilády Áron Gimnáziumba járok. Ez egy református suli és a suliból ilyenkor átvonolunk a templomba. Ilyenkor egy jó érzés tölt el, hogy az egész város lát és büszke vagyok az iskolámra. Amúgy meg nagyon vicces 600 gyereket egyorma ruhában látni engem mindig megnevetett.
7/10 anonim válasza:
De, sok helyen. Ahova én járok ott nincs ilyen rendszer sajnos pedig nagyon szeretnék! Legalábbis én..
8/10 anonim válasza:
A mi giminkben nagyon régen volt, de eltörölték. Matrózblúzból és taft szoknyából állt, csatos cipővel. Szerintem sokkal jobb lenne, ha újra bevezetnék, hiszen akkor nem a külsőségek alapján ítélnék meg egymást a tanulók, hanem a belső személyisége alapján. :)
9/10 anonim válasza:
Az én gyerekeim is mindig erre vágytak. A fiamnál volt címeres nyomott póló, ők még a Balatonra is abban mentek. Mondjuk, volt is okuk a sulira büszkének lenniük.
A barátnőm öt gyereke zenetagozatosban világoskék inget vagy blúzt kell hordjon. Napi öt, heti 25 VASALANDÓ felső!!!
10/10 Lázár Gergely válasza:
Az én általános iskolámban a mai napig van. Nekem is volt egyenruhám. Mert így megdőlnek a sztereotípiák, arra nevel, hogy mindenki egyenlő. Ágáljon ellene aki és ahogy akar, engem nem érdekel. Én támogatom, hogy egy iskolában LEGYEN egyenruha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!