Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mikortól vezetik be az 500...

Mikortól vezetik be az 500 pontos felvételi rendszert?

Figyelt kérdés
Keringenek róla mendemondák, de szerintem nem lenne fair ha már jövőre ilyen pontrenszerben kell felvételiznem :S Mikor fogadták el ezt a törvényt? Mert én úgy tudom, h az elfogadás után két évvel kell elindítani a változásokat. pl. most fogadtak el pár törvényt - orvosin 2 emelt kötelező - és ez is csak a 2013-as felvételitől él.
2011. júl. 30. 11:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Ezt nem most fogadták el. Én is jövőre felvételizek, de már tavaly szeptemberben lehetett tudni, hogy ez lesz (legalábbis én akkor kezdtem el böngészni a felvételivel kapcsolatos dolgokat és akkor már tudtam, hogy ezzel kell számolni). Miért nem fair???
2011. júl. 30. 11:42
 2/4 anonim ***** válasza:

2012-es keresztféléves képzéseknél már az 500 pontos rendszert alkalmazzák. És arra már ugye most novemberben kell jelentkezni azt hiszem, szóval ha lezajlott a mostani pótfelvételi eljárás akkor onnantól kezdve 500 pontos rendszer van.

itt el tudod olvasni: [link]

2011. júl. 30. 11:49
 3/4 anonim ***** válasza:
már 2010 áprilisában elfogadták. előző voltam
2011. júl. 30. 11:50
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Szerintem azért nem fair, mert nálunk a gimiben, mikor jöttek a szegedi egyetemről nyílt napot tartani, akkor mindenki a 480 pontos rendszerről beszélt. Pedig tudták, hogy mi már így érettségizünk. (Idén júniusban jöttek, amikor az utolsó írásbeli is lement, és csak nekünk, 11. évfolyamnak tartották). És én így számítgattam a pontjaimat, és a 480-as rendszerben meg is lenne többletpontoknál a 80. Az 500-ban nem :S És tudod, orvosira minden pont számít :S

2011. júl. 30. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!