Nagy bajban vagyok a tanulással, mit tegyek?
Figyelt kérdés
22 éves vagyok, és egyetemre járok. Mindig, egész sulis életemben az volt a baj, hogy szinte mondatról, mondatra haladva tanulom meg a dolgokat(nem szóról szóra magolom, ez nem tudom, érthető -e?!). Mikor van egy szöveg , amiben le vannak írva általános felsorolásként tudnivalók, én hiába tudom ezeket, ha nem jut eszembe, hogy MI is az amikről kell majd beszélni. Ezen hogy segítsek? Tehát tudok úgymond bekezdéseket, de nem tudom, mikről kell beszélnem, így nehezen mondom fel. Ha mondjuk összekevert sorrendben kéne referálnom a bekezdésekről, akkor bajban lennék, mert én akkor tudom, ha a komplett sorrendet betartva mondhatom fel, különben megkavarna a csere.2014. máj. 17. 00:36
1/6 anonim válasza:
Amikor nézel egy filmet, vagy olvasol egy könyvet, és valakinek el kell mondanod a tartalmát, hogy a másiknak legyen fogalma arról, hogy te mit láttál, vagy olvastál, akkor gondolom, el tudod mondani. Na ilyen a megtanult anyag visszamondása. Próbáld meg ezzel a módszerrel. Nem baj, ha nem sorrendben teszed, a lényeg, hogy mindent elmondj, amit el kell mondanod.
2/6 A kérdező kommentje:
ezt a sorrendes dolgot csak hozzátettem a végéhez, nem ez a fő baj, hanem, hogy nem tudom a szinte" bemagolt " dolgokat elmondani. olyan ez, mintha mankókra lenne szükségem a járáshoz. ha kipuskázom, mi is a "téma" az egyes bekezdésben, akkor tudom a bekezdést is.
2014. máj. 17. 01:18
3/6 A kérdező kommentje:
A másik baj, hogy egy tételt órákig(!) tanulok, holott nem kellene. Míg más megtanul egy nap 5-6 tételt, én 1,5-öt. És ezek sima tételek, ne gondoljatok arra, hogy olyan lenne az anyag, ami ezt megkívánja stb. Még az érettségire sem tanultam meg mindent, mert tisztában voltam vele, hogy nem megy.persze, nem is kell rá tanulni, ezzel én is képben vagyok, hiszen az annyira könnyű, de szerettem volna egy közérthető példával bemutatni a bajom. Ha akartam volna, de tudok minden tételt megtanulni. annyira lassú vagyok.
2014. máj. 17. 01:23
4/6 anonim válasza:
Azért nem megy a bemagolás (nem szó szerint kell érteni), mert az anyag nem igazán érdekel téged, és így nagyon nehezen tanulsz. Olvasd fel az anyagot egyszer, készíts hozzá rajzokat, ábrákat egy-egy szakaszhoz, ami jellmzi az adott anyagot, és ezeket az ábrákat vizuálisan jobban meg tudod jegyezni, és tudni fogod, hogy egy ábrához milyen szöveg tartozik .
5/6 anonim válasza:
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
2014. máj. 17. 10:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!