Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » BAJban vagyok, mit tegyek?

BAJban vagyok, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Egy zongorista vagyok, a bartók konziba járok Budapesten, néhány hónap múlva felvételizek az egyetemre zongorából. Már ismer a tanszakvezető, néhány tanár a Zeneakadémiáról, azt mondták feltétlen menjek el felvételizni, mert szükség van rám, de BAJban vagyooook.:"((( az agyam mindig működik, fejben tudom az összhangzattant, bármit megtanulok zongorából, az egyik darab most Chopin f-moll balladája, gyakorolok, de szolfézsból nem tudok leírni egy huszadik századi részletet vagy egy klasszikus periódust, nem hallok meg egy terchelyzetet zeneelméletből, amúgy a kottáknak fényképe van bennem, színesen memorizálok, ha 10percig nézek egy oldalt, eljátszom fejből, de fülre szükségem van, és nagyon félek, hogy emiatt nem vesznek fel.. mindig gyakoroltam, szorgalmam mindig volt... arról nem tehetek, hogy nincs fülem. mihez kezdjek?
2014. márc. 28. 09:57
 1/1 anonim ***** válasza:

Bár én nem vagyok egy muzikális egyén, mégpedig azért nem mert nincs hozzá hallásom.

Szerintem az aki bármilyen eszközön játszik, és az legyen zongora, gitár, hegedű stb..rendelkeznie kell egy bizonyos hallással (én abszolút hallásnak hívom) aki kihallja a D-t az F-t , bármelyik hangszínt. Ez nem tanulható, csak fejleszthető. Akinek nincs abszolút hallása az sosem lesz jó zeneművész.

Egyébként tényleg van olyan akinek abszolút hallása és van akinek relatív hallása van. Ha neked egyik sincs akkor az baj.

2014. márc. 28. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!