Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az emelt szintű történelem,...

Az emelt szintű történelem, vagy magyar érettségi a nehezebb?

Figyelt kérdés
2 év múlva érettségizek, de még nem döntöttem el, hogy milyen faktot vegyek fel. Tovább tanuláshoz már legalább egy emelt szintű érettségire van szükség. Arra a helyre ahova szeretnék felvételizni, a magyar, a történelem, az informatika, kémia, fizika, és a biológia van előre írva, amelyből egy kötelezően emelt szintű. Az lenne a kérdésem, hogy melyik a nehezebb és ti mit ajánlanátok?

2014. ápr. 9. 16:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
ha a magyar és a töri közül akarsz választani, akkor a magyart, mert picit könnyebb
2014. ápr. 9. 16:13
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi! :) Más tapasztalatok? Pl akik már érettségiztek emelten? Mit ajánlanátok?
2014. ápr. 9. 16:21
 3/7 anonim ***** válasza:

Biztos a magyar, mert a történelmet meg lehet tanulni. :-DD

Egyébként meg az a nehezebb, amit kevésbé tanultál meg.

2014. ápr. 9. 16:34
 4/7 anonim ***** válasza:
Nehogy elhidd, hogy a magyar érettségi könnyebb emelten mint a töri! Nagyon nagy átfogó tudás kell hozzá, nem lehet mindent megtanulni, mert nem tudhatod, hogy mit kérnek majd és tényleg nagyon (!) olvasottnak kell lenni... magyar emeltre nálunk az évfolyamon egyetlen ember megy, aki viszont tényleg azzal is akar foglalkozni és tényleg olyan is, hogy viszonlag ért hozzá...
2014. ápr. 10. 16:57
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja még annyit, hogy hova mész? Mert az egy dolog, hogy ezeket a tantárgyakat fogadják el, de azért alapvetően azt válaszd, amelyik kelleni is fog utána. Mert pl. orvosira is lehet fizika emelttel menni kémia helyett, de meghal az, aki kémiát nem tanult...
2014. ápr. 10. 16:59
 6/7 A kérdező kommentje:
Andragógiára, vagy gyógytornász főiskolára készülök. Köszi a válaszokat egyébként
2014. ápr. 10. 20:14
 7/7 AliceB válasza:
100%

Szia!

Én most írtam mind a kettőből emeltet, úgyhogy azt hiszem, tudok válaszolni a kérdésre.

A tanáraim szerint a töri sokkal könnyebb, mert "csak" meg kell tanulni az évszámokat (első résznél ugyanis nem használhatsz atlaszt), illetve nagyon jól át kell lásd az összefüggéseket, ismerned kell a forrásokat és a tanórai anyagon kívül is sok ismerettel kell rendelkezned.

Ezzel szemben a magyarra azért nehéz felkészülni, mert "bármit kérhetnek", kicsi túlzással. A fő baj az, hogy nagyon szubjektíven lehet pontozni.

Nekem egyik sem tűnt vészesnek, pedig azért halálra nem tanultam magam - kb. 70-90%-os eredményre számítok, a javító tanár pontozásától függően.

Bármelyiket is választod. csak ügyesen! ;)

2014. máj. 11. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!