Megbuktam tőriből nem mehetek emelt érettségire?
De (igazolt) betegség miatt nem lehet valakit
megbuktatni. Vitted az orvosi papírt?
Na de nem tudod megírni a kisérettségit pótlólag?
Milyen betegséged volt?
műtét esetén el KELL fogadnia, végülis úgy esélytelen hogy bemehess.
ha a szaktanár nem engedi, beszélj az igh-val!
Na jó, tegyünk tisztába néhány dolgot.
Először is egy betegség miatt nincs joga megbuktatni. Ráadásul egy vakbélműtét nem is valami rosszullét, amit egy kamu igazolás mögé lehet hazudni, az azért elég objektív dolog. Tehát állj ki, és harcolj. Feltételezem, hogy ha emeltre készülsz, akkor amúgy nem a kettes határán voltál. Nem is értem, hogy támadt bárkinek ez az ötlete.
Ha a tanuló év végi osztályzata lefelé jelentősen eltér az évközi érdemjegyek átlagától, akkor az osztályozókonferencia magyarázatot kérhet a tanártól, és módosíthatja a jegyet, tehát lobbizhatsz a többi tanárnál is.
Ha attól tartasz, hogy igazságtalanul megbuktatnak, jelentkezhetsz független vizsgára is, ami ellen a tanárod semmit nem tehet. Ezt gyorsan el kell dönteni, mivel a tanév vége előtt legalább 30 nappal kell jelentkezni, azaz ezen a héten!
Ebben az esetben a vizsgajegyed kerül a bizonyítványba, minden jegyedtől függetlenül.
Ha egyébként mégis megbuknál, a javítóvizsga után ősszel RENDES érettségire fogsz jelentkezni, ami ingyenes, de szerintem itt semmi ok megbukni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!