Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Angol középszintű érettségire...

Angol középszintű érettségire most akkor kellenek a tételek vagy nem? Vagy hogyan zajlik az egész?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy már millió meg egy ilyen kérdés volt, de a dolog nem tiszta. Állítólag lesz egy párbeszéd köztem és a tanár között, ahol nekem valami ellen vagy mellett kell érvelnem a tanárral szemben, és lesz valami olyan, hogy mutatnak egy képet, és arról meséljek. Akkor ehhez nem is kell tételeket tanulni? Mert neten ezt találtam ( [link] amiből meg arra tudok következtetni, hogy ebből húzok egyet és arról kell beszélnem. Vagy mindhárom dolog lesz benne? Sajnos az iskolában hiába kérdeztem, a tanárok semmi konkrét dolgot nem tudtak mondani ezzel kapcsolatban, pedig biztos tudják, csak nem vagyok épp a kedvencük.
2014. márc. 7. 05:41
 1/4 A kérdező kommentje:
2014. márc. 7. 06:13
 2/4 anonim ***** válasza:

1. rész: Kérdés-felelet 3 különböző témából

2. rész: Szituáció. Nem vita, az emelt szint. Pl. hogy jutok el valahova, milyen programot csináljak külföldivel, babysitter állásra jelentkezés, hogyan készítsünk elő egy partit stb

3. Két vagy esetleg több kép összehasonlítása. Szóval nem egy.

A lista, amid van, a témaköröket tartalmazza, ezeket jó, ha kidolgozod (csodálom, hogy a tanárral nem teszitek és nem is ad felvilágosítást, ez neki kötelessége). Azt, hogy pontosan mit fog kérdezni vagy mit ábrázol a kép, nem közlik előre, de ha írsz sokoldalú megközelítéssel fogalmazásokat a témákról, akkor már nem lehetsz elveszve. A képek is a témakörökhöz kötődnek, pl különböző járművek vagy szabadidős tevékenységek, a feladat nem a kép leírása, hanem a téma kifejtése általánosan, majd a te nézőpontodból. Pl a metró gyorsabb, mint a busz, de nem lehet kinézni az ablakon. Összesen a vizsga 10-15 perc, a többi tárggyal ellentétben a nyelveknél nincs felkészülési idő.

2014. márc. 7. 16:49
 3/4 A kérdező kommentje:
Tehát jó, ha kidolgozom a tételeket, mert amit kérnek, az ezekből lesz összeállítva? És akkor elsőnek a tanár fog kérdezgetni, nekem pedig válaszolnom kell rá, utána ad egy szituációt, és arról kell beszélnem, majd kapok képeket (például kertes házról és emeletes panellakásról), és azokról mondjam el, hogy melyik milyen, és melyik miért és miben jobb vagy rosszabb a másiknál?
2014. márc. 7. 17:29
 4/4 anonim ***** válasza:
Pontosan, csak a szituációról nem beszélni kell, hanem eljátszani a tanárral.
2014. márc. 7. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!