Töri emelt érettségi szóbeli tételek? (lent)
Azt tudom, hogy a tételsor (20-30 ttl?) évente változó tehát nem lehet konkrétan előre tudni, viszont megvan az a lista (hasamra csapok pl 60-70 tétel), amiből ezt kiválasztják, ergo nekem lehet jövőre előre készülni attól függetlenül, hogy nem tudom a pontos tételsort még?
Köszönöm.
Nincsen ilyen teljes lista, az adott évben van kiválasztva. Amíg nem kerül nyilvánosságra az adott évre vonatkozó tematika (november-január között általában), nem lehet sokat tenni.
Azt viszont érdemes tudni, hogy a tematika összeállítói is általában kényelmes emberek és nem szeretnek a nulláról csinálni mindent. A vonatkozó szabályzás szerint legalább a témakörök harmadát kell évente kicserélni és ezt ritkán szokták nagyon túlteljesíteni. Tehát ha megtanulod az idei témaköröket, akkor jó eséllyel legalább a felük, szerencsés esetben kétharmaduk jövőre is ott lesz a tematikában.
Van még majd' egy évem az emeltig, szóval ha megtanulom, átnézem az utóbbi 2-3 év tételeit akkor már jól állok? :)
Köszönöm a válaszokat egyébként.
Szia!
Ha még érdekel, engem egy vizsgáztató elnök készített fel emelt törire, aki kilopdosta az eddigi emelt töri szóbeli tételeket (felírta magának stb)
Ez 30 tétel, és azt "mondta", hogy általában ez a 30 szokott lenni csak párat cserélnek ki belőle.
Ha érdekel akkor írj rám nyugodtan.
Amúgy én most megyek emelt törire
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!