Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy kell érteni a Mario és a...

Hogy kell érteni a Mario és a varázslót? Valaki elmagyarázná?

Figyelt kérdés
Elolvastam, de elég homályos nekem az egész. Mi lenne a történet lényege, a háttérjelentése?
2009. dec. 5. 19:18
 1/5 anonim ***** válasza:

1. Az, hogy vannak olyan emberek (=varazslo), akik rakenyszeritik akaratukat masokra, uralni akarjak oket.

2. Az olaszok nemzetitudata is fontos, hogy hogyan viselkednek a turistakkal. Kesobb Hitlerhez is hasonlitjak, illetve Nemetorszaghoz.

3. Nem eleg csak ´nem akarni´ valamit (=az egyik jelentkezo), hanem helyette akarni kell mast.

Asszem ezek...:)

2009. dec. 5. 19:30
 2/5 anonim ***** válasza:
Nincs meg a Mohácsi tankönyv? Abban elég jól le van írva.
2009. dec. 5. 19:30
 3/5 anonim ***** válasza:
a nácizmust szimbolizálja
2009. dec. 5. 19:33
 4/5 anonim ***** válasza:
Elég gyengén.
2009. dec. 5. 19:35
 5/5 anonim válasza:

hát lehet hülyeséget írok, mert 14 éves vagyok és kicsit nehéz volt megbírkózni vele, de azért leírom én hogyan érelmeztem.

nekem elég elvont, melankólikusnak tűnt a hangulata.

a bűvész öntelt és benyomásom szerint kárörvendő volt mert a mutatványai során előszeretettel gyalázta meg az embereket, és Mariot rosszabbul érintette a dolog, mikor a végigfejletnél a varázsló a mutatványa részeként Mariot megbűvölte, és ő maga Mario szerelmének "bőrébe bújva" csókra kényszerítette Mariot, az akarata erejével. és Mario magához tért, és rájött hogy valójában a bűvészt csókolta meg, és kijátszották az érzéseit. és gondolom ebből rájöttél hogy miért lőtte le a bűvészt.

egyébként az is a mutatványai részét képezte, hogy a nyaraló családot, és az egész közönséget tudat alatt maradásra kényszrítette.

nekem tetszett a könyv, mert kellően megdöbbentő volt, és én amúgy is kedvelem az ilyen elvont dologokat:) mellesleg remek könyvajánlást/házidogát lehet írni róla;)

2010. szept. 4. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!