Szegedi DEÁK FERENC GIMNÁZIUM vélemények? Tudom hogy volt már ilyen kérdés, de frissebb véleményeket szeretnék. Jöhet minden. Milyen pontokkal kerülök be?
Figyelt kérdés
Vagy ilyenek a tanárok? Sokan jelentkeznek-e? Spanyol szakra nehéz-e a bejutás? Ott mit kérdeznek szóbelin? Általános szakra bejutás mennyire nehéz? Ja, 7. évvégi jegyeim minden 5-ös, 8. félévi maximum biosz meg fizika lesz 4-es. Előző felvételiket többnyire jól megírom, matek legjobb eddig 41 pont volt, magyar legjobb fogalmazás nélkül legjobb 39/33 pontos volt, de matek legrosszabb 25 volt, magyar legrosszabb. Hát magyarból mindig 30 legalább, de fogalmazást külön nézték eddig, 8 pontos körüli, meg fölötte. Bejutási esélyek? Szóbelik? (idén felvételizek)2014. jan. 5. 19:28
11/15 anonim válasza:
01-06 15:01-ös vagyok. Mivel csak az öt alaptantárgyat nézik, ezért őket egyáltalán nem fogja érdekelni a biosz, fizika, stb., főleg nem az általánosnál. Attól egyáltalán nem kell félned, hogy nem jutsz be az általánosra, oda már 90 pontos embereket is fontolóra vesznek. Az általános elég könnyű, rengeteg embert fel is vesznek, ezért sem ajánlom. Szerintem hülyeség végigszenvedned négy évet általánoson, hogy utána még tovább is kell tanulnod. Ha már így van, akkor inkább menj el szakközépbe, és utána mehetsz egyetemre pl., és lesz egy szakmád is. De szerintem a spanyol is menni fog, ha nem, akkor az általános szinte száz százalék.
12/15 A kérdező kommentje:
Összesen 90 pont?! A 150-ből? Akkor én simán bekerülök, mert megvan a 25 pont 7. év végi jegyekre, meglesz 25, de legalább 24 pont most is félévre, az már 49-50 pont. Aztán a magyar központit megírom legalább 30 pontosra, akkor az máris 79-80 pont, és a matekot is legalább 30 pontosra, akkor már megvan 109-119. Akkor általánostól nem is kell tartanom, az oké lesz. Viszont a szóbeliktől továbbra is félek:/ Nem fogják szerintem jó szemmel nézni, hogy nagyon tőmondatokat mondok csak angolul, illetve megállok...:/ De a szóbelikig hátha még valamit javul az angol beszédem. Egyébként ha nagyon jól megírom a központikat, tételezzük fel, lesz 150 pontomból 130 pontom, meg még fölötte, de az angol szóbeli része (írásbeli menni fog) nagyon nem menne, és ilyen nagyon minimum pontot kapok rá, akkor esélyem van bejutásra spec. angolra? (Nem tudom mennyire érthetőek a kérdéseim, nem akarom, hogy megint belém kössenek...)
2014. jan. 10. 16:45
13/15 anonim válasza:
Igen, ezért mondom, hogy az általánost ezért sem ajánlom, mert nem nehéz bejutni. Az a lényeg, hogy beszélj valamiről, nem muszáj mindig az igazat mondanod, csak mondd, ami az eszedbe jut. Írd le egy lapra, hogy melyik témáról mit tudnál mondani, biztos az angol tanárod is szívesen segít benne. Ne félj a szóbelitől, kedvesek, nem fogják leszedni a fejed :) Írj privátot bármikor, ha segíthetek még valamiben!
14/15 anonim válasza:
Én is Deákos voltam. Nálunk nem lehetett kondizni úszás helyett. Ki kellett menni mindenkinek az uszodához. Nagyon utáltam, nem is tudtam úszni, mikor odakerültem. Persze ott se tanultam meg, vagy kerestem valami kibúvót, de valahogy mindig sikerült meglógnom ( 4 éven át) Volt, hogy egy nyílt seb miatt nem úszhattam. Amúgy fiú vagyok és azóta se tanultam meg úszni. Jól átvertem a tanáromat, hehe
15/15 anonim válasza:
Én is a Deákban végeztem és imádtam azt az iskolát. Egy hihetetlenül egészséges, liberális légkörben zajlik az oktatás. A tanárok gyerekközpontúak és figyelnek a diákokra, minden szempontból. Erdélyi Eszter tanárnőt külön ajánlom. Még mindig hihetetlen nosztalgiával tekintek vissza azokra az évekre. Nem mellesleg két évvel ezelőtt minden további probléma nélkül kerültem be a felsőoktatásba onnan és rengeteg olyan tudást szereztem, amit hasznosíthatok a szakomon, mivel megkockáztatom, hogy egyetemes színvonalon tanította a fent említett tanárnő az irodalmat. Bátran jelentkezz oda. Szeretni fogod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!