Rádiós-műsorvezetőnek készülök. állítólag jó a
beszélőkém, meg évek óta vonz ez a dolog. Mik a
képzési lehetőségeim? Mitkell elvégeznem?
Egyetemen kommunikáció- és médiatudomány szakon van egy rádiós, televíziózós szakirány. Majdnem minden egyetemen van komm szak, ezért nagyon nagy a túlképzés. Ha államilag finanszírozottra szeretnél bekerülni, kösd fel a gatyád, minimum egy nyelvvizsga kell, nagyon jó érettségi, sok helyre akár még emelten is kell valamiből érettségizned, hogy meglegyen a pontszám. Ha mindenképpen ez a vágyad és nagyon elhivatott vagy, és tényleg "nagypofájú" vagy akkor kitűnhetsz a többiek közül, de ezzel a szakkal boldogulni kemény dió. Sok szerencsét! No, az meg a másik, nézz körül alaposabban, hány rádió van,milyenek a lehetőségek, ha a kezedben lenne a papír, mit tudnál kezdeni vele.Én a tényeket leírtam, alattam úgyis sokan fogják mondani hogy az istenért se menj kommunikációra, én is ezt ajánlanám, de hogy lebeszéljelek arra most nincs már időm :)
2009. nov. 20. 20:40
2/10 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszodat! :) és ebbe a média kategóriába vmi felsőfokú szakképzés nincs?:S
Szia!
Felsőfokú szakképzésként a Moderátort tudnám ajánlani:
[link]
Ezt Bp-n a Scola Európa és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem közreműködésében tanulhatod, de vidéken is van ilyen képzés (pl. PTE).
2009. nov. 21. 09:59
School of Business-Újságíró szak, rádiós műsorvezető szakirány!
Emelt szintű OKJ-s képzés!
www.sob.hu
2009. nov. 21. 11:53
5/10 A kérdező kommentje:
én itt csak újságíró I és újságíró II-t találtam :S:S:S:S tandíj mennyi itt?? segíts léci
Előző vagyok!
"Azonosítószám: 54 321 01 0010 54 01
Megnevezés: Rádióműsorvezető, konferanszié
Azonosítószám: 54 321 01 0010 54 02
Megnevezés: Televízióműsorovezető, konferanszié
Azonosítószám: 54 321 01 0010 54 03"
Ezekre Újságíró I-en belül lehet szakosodni!
Én is ide járok amúgy!:D
Ha még nincs okj-s szakmád, akkor ingyenes, ha már van akkor 75ezer Ft/félév!
2009. nov. 21. 14:02
7/10 A kérdező kommentje:
jujj köszönöm szépen, nincs még OKJ-m egyetemista vagyok :) köszi még1szer!
Nagyon szívesen!:) Mondjuk azt még el kell mondjam, hogy természetesen csak 23 éves korig ingyenes, mint a többi OKJ-s képzés!
Sok sikert! :)
2009. nov. 21. 15:09
9/10 A kérdező kommentje:
és ezen a helyen, most II. félévtöl indul ez az újságirás?? A honlapon nemtaláltam erről infót, segits lécci!!
10/10 anonim válasza:
Válaszoló, aki ajánlotta ezeket, én Rádiós akarok lenni... megnéztem az oldalt, de egy-két dolog nem tiszta. Tudunk egy-két mailt váltani?
2011. febr. 28. 09:44
Kapcsolódó kérdések: