Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Rádiós-műsorvezetőnek készülök...

Rádiós-műsorvezetőnek készülök. állítólag jó a beszélőkém, meg évek óta vonz ez a dolog. Mik a képzési lehetőségeim? Mitkell elvégeznem?

Figyelt kérdés
Nézegettem oldalakat ahol rádiósnak tanítanak, de durva 240 ezer ft egy félév és vmi sima tanfolyam :S
2009. nov. 20. 20:26
 1/10 anonim ***** válasza:
64%
Egyetemen kommunikáció- és médiatudomány szakon van egy rádiós, televíziózós szakirány. Majdnem minden egyetemen van komm szak, ezért nagyon nagy a túlképzés. Ha államilag finanszírozottra szeretnél bekerülni, kösd fel a gatyád, minimum egy nyelvvizsga kell, nagyon jó érettségi, sok helyre akár még emelten is kell valamiből érettségizned, hogy meglegyen a pontszám. Ha mindenképpen ez a vágyad és nagyon elhivatott vagy, és tényleg "nagypofájú" vagy akkor kitűnhetsz a többiek közül, de ezzel a szakkal boldogulni kemény dió. Sok szerencsét! No, az meg a másik, nézz körül alaposabban, hány rádió van,milyenek a lehetőségek, ha a kezedben lenne a papír, mit tudnál kezdeni vele.Én a tényeket leírtam, alattam úgyis sokan fogják mondani hogy az istenért se menj kommunikációra, én is ezt ajánlanám, de hogy lebeszéljelek arra most nincs már időm :)
2009. nov. 20. 20:40
 2/10 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszodat! :) és ebbe a média kategóriába vmi felsőfokú szakképzés nincs?:S
2009. nov. 20. 21:05
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Felsőfokú szakképzésként a Moderátort tudnám ajánlani:

[link]

Ezt Bp-n a Scola Európa és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem közreműködésében tanulhatod, de vidéken is van ilyen képzés (pl. PTE).

2009. nov. 21. 09:59
 4/10 anonim ***** válasza:

School of Business-Újságíró szak, rádiós műsorvezető szakirány!

Emelt szintű OKJ-s képzés!

www.sob.hu

2009. nov. 21. 11:53
 5/10 A kérdező kommentje:
én itt csak újságíró I és újságíró II-t találtam :S:S:S:S tandíj mennyi itt?? segíts léci
2009. nov. 21. 13:02
 6/10 anonim ***** válasza:

Előző vagyok!

"Azonosítószám: 54 321 01 0010 54 01

Megnevezés: Rádióműsorvezető, konferanszié

Azonosítószám: 54 321 01 0010 54 02

Megnevezés: Televízióműsorovezető, konferanszié

Azonosítószám: 54 321 01 0010 54 03"

Ezekre Újságíró I-en belül lehet szakosodni!

Én is ide járok amúgy!:D

Ha még nincs okj-s szakmád, akkor ingyenes, ha már van akkor 75ezer Ft/félév!

2009. nov. 21. 14:02
 7/10 A kérdező kommentje:
jujj köszönöm szépen, nincs még OKJ-m egyetemista vagyok :) köszi még1szer!
2009. nov. 21. 14:36
 8/10 anonim ***** válasza:

Nagyon szívesen!:) Mondjuk azt még el kell mondjam, hogy természetesen csak 23 éves korig ingyenes, mint a többi OKJ-s képzés!

Sok sikert! :)

2009. nov. 21. 15:09
 9/10 A kérdező kommentje:
és ezen a helyen, most II. félévtöl indul ez az újságirás?? A honlapon nemtaláltam erről infót, segits lécci!!
2009. nov. 22. 12:59
 10/10 anonim válasza:
Válaszoló, aki ajánlotta ezeket, én Rádiós akarok lenni... megnéztem az oldalt, de egy-két dolog nem tiszta. Tudunk egy-két mailt váltani?
2011. febr. 28. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!