Van itt ember aki 3as középiskolás tanuló volt és sokra vitte az életben? (jól fizető munkahelyre gondolok) Leírná mivel foglalkozik és mi a tapasztalata?
Einstein is megbukott matekból, és mi lett belőle?
József Attilát is "eltanácsolta az egyetem fura ura" = kirúgták, mire ő: "népemet nem középiskolás fokon fogom tanítani" volt a válasza, és megcsinálta!!!!
Engem a közgében (=középiskolában) 3,ik osztály végén statisztikából akartak meghúzni, az igazgató volt, aki kiállt mellettem, így megkaptam a kegyelem-kettest. Érettségi után az első munkahelyemen statisztikus munkakörben helyeztedtem el, az élet, a gyakorlat teljesen más, mint amit az iskolában beléd sulykolnak. Persze ahhoz, hogy megkapd a bizonyítványt, azt is meg kell tanulni, de sok mindent fog tanulni, amit utána soha az életben nem kell tudnod alkalmazni. (Pl. technológiából a vasgyártás!) Röhej, az aktakukacoknak = közgében vasgyártás ismeretekkel tömni a gyerek fejét!
Ha olyan tárgyakkból vagy gyengébb, amit magolni kell, hát ülj neki és magold be.
Ha olyanból vagy gyengébb, amit elég, ha a logikáját megérted, utána már képes vagy alkalmazni, akkor feküdj rá arra, hogy a lényegét megértsd, és attól kezdve nem lesz problémád.
Mi anno 41-en voltunk az osztályban, ebből kb. 14-15 fő a környező tanyavilágból !!!! és nem is községből, faluból jártak be a közgébe naponta. Hazamentek, kihajtották a libát a mezőre legelni, vitték magukkal a tankönyvet és közben tanultak másnapra!!!!
Akkor mondtam, ha ők ott képesek megtanulni azt a q@rva statisztikát, akkor városi lány létemre én sem lehetek hülyébb náluk, nekem is sikerülnie kell!!!!
Csak le kell ülni, neki kell állni, meg kell csinálni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!