Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Ha jól tanulok stréber vagyok?

Ha jól tanulok stréber vagyok?

Figyelt kérdés
Mostanában sokan strébernek neveznek a jó jegyeim miatt a suliban , miért mondják ?

2013. szept. 13. 16:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%
Mert irigyek, hogy nekik nincsenek olyan jó jegyeik, és ezért le akarnak szólni, hogy mégse érezd olyan jól magadat - gondolom. Meg hogy, "á , nekünk nincsenek olyan jó jegyeink, ő meg úgyis csak egy kis csicska tanulógép." Ha nem tudnak olyan jól teljesíteni, akkor megpróbálják nem csak azt, hogy nem nagy szám, hanem még azt is gondolják, hogy h.lye, hogy annyit tanul. -.-"
2013. szept. 13. 16:25
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
picit értetlenül fogalmaztam, de asszem vágod:D
2013. szept. 13. 16:26
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem stréber vagy, hanem okos, azért mondják, mert lusták tanulni, vagy nehezebb a felfogásuk és irigykednek rád.
2013. szept. 13. 16:26
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
1. és 2. vagyok, amúgy meg a stréber az nem feltétlenül rossz, attól, hogy megvetően alkalmazzák. Szerintem igazából nem is rossz dolog. Sokat tanulsz, jó az. Nem ártasz vele senkinek, és még okos is leszel:))
2013. szept. 13. 16:27
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

N E M ! ! Tanulj jól,legyél szorgalmas, és ne törődj a lehúzókkal.

Arra figyelj, hogy a jól tanulás mellett azokkal a dolgokkal, ami különösen érdekel, többet foglalkozz, mélyedj el bennük. (Ezt azért mondom, mert én is jól tanultam, kitűnő voltam, de sajnálom, hogy nem jutott időm azokkal foglalkozni, amivel nagyon szerettem volna. Akár a kitűnő rovására is fontos lett volna.)

2013. szept. 13. 16:31
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszotokat nagyon jól esett! :)
2013. szept. 13. 16:44
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Stréber eredetileg azt jelenti hogy törtető, érvényesülni akaró személy. Szóval aki sokat magol, be akar vágódni a tanároknál, esetleg még nyalizik is az stréber. De aki alapvetően okos és nem megfelelési kényszerből tanul, hanem azért mert szeret és megy is neki az inkább eminens.

De van olyan kitűnő is aki egyik kategóriába sem tartozik szóval nem kell címkézni, a többiek csak azért mondják rád mert ők nem olyan jó tanulók.

2013. szept. 13. 17:21
 8/12 anonim ***** válasza:
79%

Most: "Stréber!"

10 év múlva: "Főnök!"

2013. szept. 13. 17:30
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, nálatok mi a hogy vannak ezzel, de az én környékemen nem a jó tanulókat nevezik strébernek, hanem azokat, akik nyaliznak a tanároknak. Szóval az én szóhasználatomban tuti nem vagy stréber azért, mert jól tanulsz. :D
2013. szept. 13. 20:25
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Inkább akkor mondható vki strébernek, ha CSAK tanul és kb semmi mást nem csinál.

De am persze, megéri tanulni. Mondjuk szerencse is kell.

2013. szept. 13. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!