Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen igeidőt használjak...

Milyen igeidőt használjak itt, angol?

Figyelt kérdés

Tehát, kell írnunk egy levelet, fogalmazást egy gyermekkori eseményről, és az lenne az első mondat, hogy nekem eseménydús gyermekkorom volt, de csak egyet fogok leírni. Akkor most itt present contunuous kell, csak simple?? Mert amikor már az illető fogja olvasni a levelet, akkor már én leírtam a mondatot, és akkor más nem lenne igaz(ha p. contit használnék). Akkor melyik időt használjam?

Remélem érthetően írtam le. A válaszokat előre is köszönöm.

2013. okt. 13. 10:18
 1/3 A kérdező kommentje:
és még annyi, hogy ha megemlítem a barátaimat, akik a környéken laktak, akkortájt, de még most is ott laknak akkor ott milyen időt kell használni?? Lehet present perfectet??
2013. okt. 13. 10:28
 2/3 anonim ***** válasza:

I had a very exciting childhood. (Ha már most nem vagy gyerek)

I've had a very exciting childhood. (Ha még most is gyerek vagy)

2013. okt. 13. 10:28
 3/3 A kérdező kommentje:

nem erre gondoltam, hanem a mondat második felére, hogy csak egyet fogok leírni.

amúgy köszi a választ, de még erre is jó lenne ha kapnék választ

2013. okt. 13. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!