Ti melyik szakot választanátok a helyemben?
A helyzet az, hogy én már tavaly érettségiztem,(matekon kívül mind ötös) de nem mentem tovább egyetemre, mert gondoltam, hogy a két éves képzés alatt, amire most járok, leteszek egy emelt érettségit (függően attól, hogy melyik szakot választom) Sajnos az a probléma áll fenn, hogy nem tudok dönteni két szak közül. Az egyik a magyar, a másik a földrajz. Mind a kettőt nagyon szeretem, kitűnő voltam belőlük, és hogy őszinte legyek, mindkettőhöz nagyon húz a szívem, ezért van ez a nagy kavarodás bennem, és ezért kérném ki a ti tanácsotokat :))
Szerintetek melyiket lenne érdemes választanom?
Előre is nagyon köszönöm!
Én magyarra mennék a helyedben. Jobban szeretem a magyart, egyszerűbb is nekem, diákok is jobban szeretik átlagban.
De mivel egyik humán másik reál tárgy, nem igazán érdemes összehasonlítani a kettőt szerintem.
Meg attól függ, mi szeretnél lenni? Tanár? Akkor mindkettőt viheted.. Ha nem tanár szeretnél lenni, akkor gondold végig/nézz utána hogy melyikkel mi lehetne a foglalkozásod, melyikkel ilyen munkalehetőségek vannak, melyikkel fizetnek jobban. Csak ezt tudom ajánlani neked. :S
Ha a tanári pálya érdekel, akkor mindkettő mehet :)
Egyébként én földrajz szakos vagyok, lakótársam pedig magyar szakos. hát ha fizetnének se venném fel a magyart :D pedig gimiben nagyon imádtam, gondolkoztam én is rajta, hogy magyar felé megyek tovább. Nem sok köze van a gimis magyarhoz. sőt inkább semmi. ókori irodalom, 600 oldalas könyvek olvasása, filológia, nyelvészkedés(unalmas, mint az állat).
A földrajz speciel ezerszer érdekesebb, legalábbis számomra.
+ ha véletlen gondolkozol külföldbe akkor a földrajz (geoinformatika, földmérés) szakkal több esélyed van, mint a maygarral. Sőt némely földrajzos szak kifejezetten keresett nyugati országokban is.
19/L :)
Szerintem a matek nem kell nagyon. Legalábbis edddig nem érzékeltem. Van olyan órám, hogy ásványtan, ott annyi kell a matekból, hogy térszerekezeteket átlátsd. Meteorológiából van egykét képlet. De összességében szerintem nincs sok amtek. De az tuti, hogy több van itt, mint a magyar szakon :)
Munkahely szempontjából szerintem a magyar nehézkesebb. Magyarral mit tudsz kezdeni? A földrajból mint fentebb is említettem pl a geoinformatikus képzés, vagy geológus jól keres. De javaslom az egyetemet honlapját és nyílt napjait. Vagy keress fel felsőbb éveseket. nekik tuti van már több rálátásuk! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!