Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ti melyik szakot választanátok...

Ti melyik szakot választanátok a helyemben?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy én már tavaly érettségiztem,(matekon kívül mind ötös) de nem mentem tovább egyetemre, mert gondoltam, hogy a két éves képzés alatt, amire most járok, leteszek egy emelt érettségit (függően attól, hogy melyik szakot választom) Sajnos az a probléma áll fenn, hogy nem tudok dönteni két szak közül. Az egyik a magyar, a másik a földrajz. Mind a kettőt nagyon szeretem, kitűnő voltam belőlük, és hogy őszinte legyek, mindkettőhöz nagyon húz a szívem, ezért van ez a nagy kavarodás bennem, és ezért kérném ki a ti tanácsotokat :))

Szerintetek melyiket lenne érdemes választanom?

Előre is nagyon köszönöm!

2013. okt. 12. 18:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Én magyarra mennék a helyedben. Jobban szeretem a magyart, egyszerűbb is nekem, diákok is jobban szeretik átlagban.

De mivel egyik humán másik reál tárgy, nem igazán érdemes összehasonlítani a kettőt szerintem.

Meg attól függ, mi szeretnél lenni? Tanár? Akkor mindkettőt viheted.. Ha nem tanár szeretnél lenni, akkor gondold végig/nézz utána hogy melyikkel mi lehetne a foglalkozásod, melyikkel ilyen munkalehetőségek vannak, melyikkel fizetnek jobban. Csak ezt tudom ajánlani neked. :S

2013. okt. 12. 18:29
 2/11 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem lehet olyan csinálni, hogy elmész magyar-földrajz tanárnak. Úgy, hogy az egyikre elmész, majd minorban a másikat választod, de ezt egy illetékesebb ember biztos eltudja mondani. Nekem csak így lenne logikus.
2013. okt. 12. 18:38
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ.:) Valóban nincs értelme a kettőt összehasonlítani, és tényleg nagyon különbözik a kettő :) Régóta gondolkozom azon, hogy tanár legyek-e vagy sem, de ezt a kérdést sem tudtam még megszülni, azt viszont tudom, hogy könyvekkel szívesen foglalkoznék, mert én is írok ezt-azt :) A földrajz is nagyon vonzz, viszont nem tudom, hogy ebben az országban mi a sorsa annak, aki ezen végez.. Hmm. Mindenesetre köszönöm, ment a zöld!
2013. okt. 12. 18:40
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha a tanári pálya érdekel, akkor mindkettő mehet :)

Egyébként én földrajz szakos vagyok, lakótársam pedig magyar szakos. hát ha fizetnének se venném fel a magyart :D pedig gimiben nagyon imádtam, gondolkoztam én is rajta, hogy magyar felé megyek tovább. Nem sok köze van a gimis magyarhoz. sőt inkább semmi. ókori irodalom, 600 oldalas könyvek olvasása, filológia, nyelvészkedés(unalmas, mint az állat).

A földrajz speciel ezerszer érdekesebb, legalábbis számomra.

+ ha véletlen gondolkozol külföldbe akkor a földrajz (geoinformatika, földmérés) szakkal több esélyed van, mint a maygarral. Sőt némely földrajzos szak kifejezetten keresett nyugati országokban is.

19/L :)

2013. okt. 12. 18:41
 5/11 A kérdező kommentje:
Húha, köszönöm szépen.:)Nos, szokták mondani, hogy semmit nem adnak ingyen, a magyarral is biztosan sokat kell szenvedni, csakúgy, mint a földrajzzal. Számomra mindkettő nagyon érdekes, földrajznál csak attól az egytől félek, hogy mennyire kell oda a matek? Merthogy ez az a tantárgy, amiből én totálisan meg vagyok lőve..:) Most más oldalakat is nézegetek, de teljesen összezavarnak, mert van ahol azt írják, hogy bármelyik szakot választom, pofonegyszerű lesz elhelyezkedni stb, van ahol meg azt írják, hogy ezzel a munkanélküli központban kötök ki.. szerintetek?
2013. okt. 12. 18:50
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a matek nem kell nagyon. Legalábbis edddig nem érzékeltem. Van olyan órám, hogy ásványtan, ott annyi kell a matekból, hogy térszerekezeteket átlátsd. Meteorológiából van egykét képlet. De összességében szerintem nincs sok amtek. De az tuti, hogy több van itt, mint a magyar szakon :)

Munkahely szempontjából szerintem a magyar nehézkesebb. Magyarral mit tudsz kezdeni? A földrajból mint fentebb is említettem pl a geoinformatikus képzés, vagy geológus jól keres. De javaslom az egyetemet honlapját és nyílt napjait. Vagy keress fel felsőbb éveseket. nekik tuti van már több rálátásuk! :)

2013. okt. 12. 18:53
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ment a zöld!:)
2013. okt. 12. 18:56
 8/11 anonim ***** válasza:
Én magyar szakos vagyok, és tény és való, hogy sokat kell olvasni, ettől függetlenül az ember olyan ismeretekre tesz szert, és olyan emberektől tanulhat, hogy az valami csoda. A nyelvészkedés nem uncsi! :) Vannak nagyon izgalmas diszciplínái, pl. a névtudomány vagy a szocio - és pszicholingvisztika. De egyébként nem muszáj nyelvészeti irányba elmenni, mindenkinek megadják a választási lehetőséget, hogy inkább az irodalom vagy inkább a nyelvészet felé megy el. Nem magával a magyar szakkal van a baj, hanem az emelt magyar érettségivel, ami szerintem nehéz, szubjektív és emiatt még több buktatót rejt magában. De ha van kérdésed ezzel kapcsolatban, írj nyugodtan és szívesen segítek.
2013. okt. 12. 19:14
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, mindenkit felpontoztam.:) Tegnap úgy döntöttem, hogy alszom rá egyet, és most úgy néz ki, hogy a magyar szak mellett sikerült megállapodnom.:)
2013. okt. 13. 12:12
 10/11 anonim ***** válasza:
Akkor csak az ELTE ;)
2013. okt. 13. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!