Bárki által szabadon látogathatóak-e a magyar egyetemek előadásai?
"Nem hiszitek el, hogy mágneskártyás beléptető kapu van ma egy magyar egyetem portáján?"
Ki mondta, hogy nem hisszük el? Nyilván van, ha mondod. Viszont mindenki mondta a sajátját, ahol NINCS, tehát elég sokat kizártunk. Gödöllői, ELTE TTK, ELTE BTK, Nyíregyházi, Soproni, SOTE, ELTE TóFK, BME, Közgáz, ELTE IK - ezeket vagy én ismerem, vagy már mondták hogy NINCS.
"Most már azért se fogom leírni"
Intelligens vagy, ba*meg. Nem sápítozni akarunk, hogy tényleg, hanem megtudni, hogy melyik az az egyetem. Esetleg a neve alapján rájönnénk, hogy ez nem is állami egytem, hanem egy magán, ahonnan viszont nyugodtan kitilthatnak. (Szerintem te is rájöttél erre, és nem akarod leégetni magad a tévedés miatt, ezért csinálod a műhisztit.)
"A kérdés általános, épp ez lett volna a lényege."
A kérdésed marhára NEM ÁLTALÁNOS, csak túl hülye vagy, hogy megértsed. A kérdésed éppen hogy SPECIÁLIS. Az általános az, amit millió példán bemutattunk, hogy ÁLTALÁBAN mindenhova bemehetsz, de te mégis találtál EGY SPECIÁLIS helyet, ahova nem. Ez a különbség az általános és a speciális között.
Tehát visszatérve az alapkérdésre: "Bárki által szabadon látogathatóak-e a magyar egyetemek előadásai?"
Igen, az állami egyetemek esetében az előadások szabadon látogathatóak, a szemináriumok és a gyakorlatok nem. Valószínűleg neked vagy sikerült megtalálnod az egyetlen egyetemet, ahol nem így van, vagy egy magánegyetemről van szó. Mivel nem írod le, ezért sose tudjuk meg.
ha fizetős, akkor természetes
aki nem fizetett nem jut hozzá a tudáshoz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!