Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Bárki által szabadon látogatha...

Bárki által szabadon látogathatóak-e a magyar egyetemek előadásai?

Figyelt kérdés
Megtilthatja-e egy egyetem, hogy beüljek egy előadására akkor, ha én egy másik egyetem hallgatója vagyok?
2009. nov. 4. 22:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Hát ha megmondod a portásnak, hogy idegen vagy, akkor úgy csinál, mintha lenne joga hozzá. A megoldás: bemenni faarccal, mintha oda járnál. Hacsak nem valami spéci előadás volt (mondjuk XY külföldi fejes tartott valamit), akkor nyugodtan beülhetsz.

Mindez az állami egyetemekre vonatkozik, a magánegyetem/főiskola azt enged be, akit akar.

2009. nov. 5. 12:48
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Senkinek semmi köze hozzá. Esetleg az előadó kérdezhet rá, de azt meg nem érdekli. Nálunk volt olyan, hogy a párom bejött velem órára, pedig ő is máshol hallgató. Egy dolog számít: ne zavard meg az órát.

A portásnak sincs köze hozzá. Ő sem tudja azt a rengeteg hallgatót fejben tartani. A papírjaidat pedig nincsen joga elkérni.

Egyedül vizsgára illetve dolgozatra (ZH írásra) nem ülhetsz be.

2009. nov. 5. 13:40
 13/22 A kérdező kommentje:
Hiába mondom, hogy beléptető kapu van, ahol a hallgatók a névreszóló kártyájukkal tudnak csak áthaladni? Mindenki okosan megmondja, hogy csak slisszoljak be, de épp azt magyarázom, hogy ezt nem lehet megtenni.
2009. nov. 6. 10:19
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig nem írtad le, hogy ez milyen egyetem. Én sok egyetemen megfordultam különböző konferenciákon meg egyéb okokból, de sehol se láttam ilyesmit. Az egyetemi előadások elvileg nyilvánosak, és láthatóan egyik válaszoló se találkozott még kapus rendszerrel.
2009. nov. 6. 22:59
 15/22 A kérdező kommentje:
Nem értem, mi lesz más attól, ha leírom az egyetem nevét. Nem hiszitek el, hogy mágneskártyás beléptető kapu van ma egy magyar egyetem portáján? Az van. Ha nem tudod lehúzni a kártyád a kapunál, nem tudsz bemenni. Most már azért se fogom leírni, hogy melyik egyetem, mert nem akarok a sápítozást, hogy "jaaa hát tééényleg, ott ilyen van?" - mert nem ez a kérdés. A kérdés általános, épp ez lett volna a lényege.
2009. nov. 7. 10:08
 16/22 anonim ***** válasza:
Nem általános a kérdés, mert ilyen sehol nincs b@zmeg! Valószínűleg ez az egyetlen "egyetem" ahol ez van. Gondolom nem lehet valami nagy a hallgatósága, ha ezt így meg tudják csinálni. A kb 25000 hallgatós BME-n ezt játszanánk, akkor mindenhol órákat kéne várni bejutásra. És érdekelne, hogy hol van ilyen retardált rendszer, azért kérdezzük...
2009. nov. 7. 14:19
 17/22 anonim ***** válasza:
Pedig nem tudom mit hisztizel, írta már más is, hogy az egyetemnek joga van meghatározni, hogy ki jöhet be és ki nem és ez egyetemenként változó. Hivatalosan egy külsős se mehetne be egy előadásra sem, és csupán a tanár jóindulatától függ, hogy ott eltűr-e valakit.
2009. nov. 7. 14:39
 18/22 anonim ***** válasza:

ja, nem mondom meg, de akkor is van ilyen...

kicsit gyerekes csak

2009. nov. 7. 14:42
 19/22 anonim ***** válasza:

Ha meg általános a kérdés, fogadd el, hogy általánosságban nincs ilyen, te meg a kivételhez tartozol

?

2009. nov. 7. 14:44
 20/22 anonim ***** válasza:
Úgy tudom az IBS-en van ilyen rendszer..
2009. nov. 7. 16:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!