Ha közgazdaságra akarok menni, mennyire gáz, ha rossz vagyok matekból?
Bölcsész pályák tényleg nem igazán jól fizetett piacképes szakok. Talán a nyelvszakokkal még lehet menni valamire, de azért van tőle jobb pálya is. Szóval műszaki pálya kilőve, gazdasági szakirányok kilőve, akkor marad az olyan, mint
orvos, gyógyszerész, eü végzettsége, (egyéb természettudományos szakokat nem ajánlom mert az se fizet jól, vagy nincs is vele munka) esetleg vegyész. Ezekhez is kell matek valamennyire, de elfogadható mértékben, ha keresni is akarsz, akkor nem fogod megúszni a matekot az van.
Az a "baj" hogy a mai világba már szinte mindenhova kérnek matektudást... az egyetemi szakok 90%-án van matek. Nagyon nehezen lehet elkerülni, ha jól fizető, piacképes szakmát akarsz végezni.
Én közgazdasági szakközépbe jártam, de végül gimiben érettségiztem. A közgáz tananyag másból sem áll, mint a fogalmak seggeléséből,magolásából, illetve matekból. Én sajnos ritka hülye vagyok mind kettőhöz (igaz, középsuliba 3-4es szintet megütöttem matekból, korreptanár mellett, de így is sokszor hülyének éreztem magam az órákon). Azt jöttem el a közgáz sulimból, mert nagyon száraz az anyag. Közgázra akartam szintén menni felsőoktatásban, de letettem róla, mert az egyetemi/főiskolai szakokon -ahol van matek- szinte a legbuktatóbb tantárgy, főleg a gazdasági, illetve a mérnöki képzéseknél. Szóval legalább 2x gondold meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!