Mit csináljak, hogy (nagyon) jól sikerüljenek az érettségijeim? Mennyit tanuljak naponta, hetente? Ti hogy csináltátok?
A legfontosabb, hogy magad dolgozd ki a tételeid! Amíg dolgozol rajtuk, már félig meg is tanulod őket. Én úgy csináltam, hogy kitűztem magam elé: napi két tételt mindenképpen megtanulok + készültem mindennap (és szünetben bejártam konzultációkra is). Ha ehhez tartod magad, két hét alatt megtanulhatod egy tárgy összes tételét, de lehet variálni is (pl. egy magyar tétel, egy töri és akár szorgalmizhatsz is. Két tétel megtanulása össz-vissz 1 óra).
Konzultációkra a későbbiekben mindenképpen járj be, mert a tanár, ha látja, hogy készülsz, jelen vagy, akkor biztos nem fog szívatni, hajlani fog jobb jegyet adni.
Szóval tanácsolom, hogy mindennap min. 2 tételt tanulj meg, a tanárokkal ne kekeckedj.
Én ezzel a hozzáállással/"taktikával" az ELTE egyik karára jutottam be.
Ha valamiben még segíthetek, nyugodtan jelentkezz privátban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!