Mit tehetnék, ha nem akarok jövőre visszamenni a suliba?
Figyelt kérdés
Mielőtt ítélkezne bárki is: nem azért, mert nem akarok tanulni. Az a képzés jól jönne. Egyszerűen félek. Nem szeretem az embereket, akik ott vannak. Iszonyodok tőlük, és tudom, ha visszamennék, visszaesnék ugyanabba a letargiába, amiben voltam előző évben. Megvan mit szeretnék csinálni, de már késő jelentkezni máshová. Mit javasoltok? Hogyan tudnám átvészelni?
18 éves és lány.
2013. aug. 15. 19:41
11/21 A kérdező kommentje:
Egyszerűen nem az a közeg van ott, ahol tanulok, amiben "ott" vagyok.
2013. aug. 15. 20:35
12/21 anonim válasza:
Milyen suli ez?
Mindenképp válts iskolát (ha van jobb).
(Nehogy esetleg egy másik hely még rosszabb legyen)
13/21 anonim válasza:
Nehéz lesz
Már az utolsó éved?
Előbb kellett volna másik iskolába menned, nem az érettségi évében
14/21 anonim válasza:
Próbálj meg csak a tanulással foglalkozni
(nem a többiekkel)-
15/21 anonim válasza:
46%-os: Tudtad, hogy egy válaszba is be lehet zsúfolni ilyen sok információt?
16/21 anonim válasza:
Ez a szerencsétlen nyomorék mindig ezt csinálja, mert azt hiszi, hogy így több választ tudunk felpontozni, de mivel baromi idegesítő, így élvezet lepontozni az összeset.
17/21 anonim válasza:
Én is igy vagyok vele, de nem hagyom ott a sulit.
18/21 anonim válasza:
Még mindig lehetsz magántanuló. Nem késő.:)
19/21 A kérdező kommentje:
Már leérettségiztem! Ez már képzés lenne :)
2013. aug. 16. 06:55
20/21 anonim válasza:
Ne szidjátok a kérdezőt, teljes mértékben megértem. Átéltem én is ugyanezt a helyzetet középsuliban, gyűlöltem az osztályomban lévő embereket, szó szerint, egyszerűen a hányinger kerülgetett tőlük. Így mentem át nappaliról esti tagozatra, ott érettségizni. Tudtam, hogy ettől a környezettől bármi jobb lehet... de tényleg. Alig vártam már, hogy vége legyen a sulinak, szünetekben is mindig az órát figyeltem, hogy csöngessenek már be, és minél hamarabb húzhassak haza. Szünetekben nem szóltam senkihez -mint ahogy egy válaszoló is írta- olvasgattam az előző órai tananyagot, vagy zenét hallgattam, divatmagazinokat lapozgattam. Utáltam a közös programokat, osztálykirándulásokat (aokra például el se mentem) vagy mikor menni KELLET valahová. Ekkor tudtam, ha ezt nem bírom ki, akkor a ballagást, szalagavatót, tablókép fotózást stb-t... végképp nem fogom. Az iskolai élet nem csak abból áll, hogy bemész, és tanulsz. Ott nyilván van egy osztályközösség, lehet akár jó, vagy rossz, kinek mi, és ha te nem bírod ezt elviselni, akkor neked kell lépned. Vagy keresel másik iskolát, vagy eltűröd csendben, szó nélkül az embereket körülötted. Ha ennyire zavarnak, ne szólj hozzájuk, nézd őket levegőnek, és érd el, hogy bizonyos határig téged is, hogy hagyjanak békén, mintha ott se lennél. Ez a két megoldás van. Sok sikert :) remélem javul a helyzeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!