Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék, ha nem akarok...

Mit tehetnék, ha nem akarok jövőre visszamenni a suliba?

Figyelt kérdés

Mielőtt ítélkezne bárki is: nem azért, mert nem akarok tanulni. Az a képzés jól jönne. Egyszerűen félek. Nem szeretem az embereket, akik ott vannak. Iszonyodok tőlük, és tudom, ha visszamennék, visszaesnék ugyanabba a letargiába, amiben voltam előző évben. Megvan mit szeretnék csinálni, de már késő jelentkezni máshová. Mit javasoltok? Hogyan tudnám átvészelni?

18 éves és lány.

2013. aug. 15. 19:41
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
Pszichológus? Nem szégyen, ha segítség kell. A problémák elől viszont nem érdemes elmenekülni, mert mindig lesznek az életben!
2013. aug. 15. 19:45
 2/21 anonim ***** válasza:
24%
Dolgozni hogy fogsz éhenhalsz mert nem bírod elviselni az embereket?
2013. aug. 15. 19:45
 3/21 anonim válasza:
Én úgy tudom év közben is át lehet jelentkezni máshová, bár gondolom indoklás kell hozzá. Legrosszabb esetben, ha az érettségid megvan már akkor elmehetsz egy évig dolgozni, aztán másik iskolába jelentkezel- de ott sincs rá garancia, hogy kedvelni fogod a többieket.
2013. aug. 15. 19:46
 4/21 anonim ***** válasza:
Tudom, mit érzel. Egy barátnőd sincs, akivel átvészelhetnéd? Nincs egy normális lány sem abban az osztályban akivel barátkozhatnál?
2013. aug. 15. 19:49
 5/21 A kérdező kommentje:

Járok iskolapszichológushoz. De egyenlőre elég kevés. Néhány hónapja járok oda..

Ez egy jó kérdést második... remélem addigra megoldom ezt a problémát.

2013. aug. 15. 19:51
 6/21 anonim ***** válasza:

Iskolába nem azért kell járni,hogy szórakozzunk hanem,hogy TANULJUNK!

És ez csak a fejben dől el,hogy kelhetsz fel sírva, vagy átlagosan! Ha ennyire már bocs,de gyerekes vagy,hogy 18 évesen nem tudod felfogni,hogy az iskola nem buli akkor hogy akarod megoldani ezt a problémád addigra mire dolgozni fogsz?

2013. aug. 15. 20:02
 7/21 anonim ***** válasza:
előző: igen, az iskolába tanulni járunk, de azt ne mond, hogy a jó közérzet abszolút nem számít. Mintha hányingerrel mennél dolgozni.
2013. aug. 15. 20:11
 8/21 anonim ***** válasza:
Persze,hogy szar ha az ember mellett olyanok vannak akiket nem szeret, de nem kell osztozni velük meg beszélgetni. Bemegy, tanul, szünetben bedugja a fülest, olvas, majd hazamegy!
2013. aug. 15. 20:18
 9/21 anonim ***** válasza:
Ennek meg már egészen más neve van: antiszociális.
2013. aug. 15. 20:32
 10/21 A kérdező kommentje:

6. válaszoló!!

Magam is tudom, hogy nem a bulizásról szól az iskola. De szerintem, aki tanult, iskolába járt az tudja milyenek a diákok. Egyszerűen hányingerem van a sok felszínes, csak a külsejével foglalkozó, ha egy kicsit is másképpen gondolkodó - dolgokat látó személy kirekesztésétől, kibeszélésétől. Nem hiszem, hogy gyerekes az, ha szeretnék úgy bemenni, hogy nem arra gondolok, hogy "hogy vészeljem át ezt? Mire gondoljak, hogy még csak ne is vegyem észre, ami körülöttem zajlik". Az életem, hogy tanulok, és igen, bevallom buliztam már párszor, de iskolán kívül igen is komoly barátaim vannak, akik inkább zárkózottabbak.

2013. aug. 15. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!