Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha valaki azt mondja, hogy...

Ha valaki azt mondja, hogy "orvosira járok", az alatt általános orvosi szakot érthet csak, vagy pl gyógyszerészt, fogorvost is?

Figyelt kérdés
2013. aug. 7. 22:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
69%
Az orvosi az általános orvost jelenti, ha fogorvos, vagy gyógyszerész, azt úgyis mindig mondják, általában büszkék is rá. Ráadásul szinte semmivel sem érnek kevesebbet ezek a szakok a sima orvosinál, sőt! Az ő diplomájuk, lehet hogy többet fog érni az én budipapír általános orvosi diplomámnál szóval nincs okuk a félrebeszélésre.
2013. aug. 7. 23:11
 2/11 A kérdező kommentje:
Persze. Nem is ilyesmire irányult a kérdés. Mindegyik nagy presztizzsel bíró szak:) Csupán maga az, hogy az illető orvosi egyetemre jár (pl. SE), értheti-e így?!
2013. aug. 7. 23:20
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán, mert SOTE-, SZOTE-, DOTE-, POTE-ra járokot szoktunk használni.
2013. aug. 7. 23:24
 4/11 anonim ***** válasza:
48%
Fogorvosira járok, de ezt is azt is használom. Főleg, mivel PTE-s vagyok, itt ÁOK-án belül van külön fogorvos, általános orvos és gyógyszerész szak. Megkérdezik hol tanulok, mindig csak annyit mondok, hogy orvosi, ha részletesebben kíváncsiak akkor mondom, hogy egyébként fogorvosnak tanulok.
2013. aug. 8. 12:24
 5/11 anonim ***** válasza:
Nagyon nagy valószínűséggel általános orvosit ért alatta.
2013. aug. 8. 15:56
 6/11 anonim ***** válasza:
szerintem is ált. orvosit ért alatta:)
2013. aug. 8. 17:31
 7/11 anonim ***** válasza:

Általában az ált. orvosit. A gyógyszerésznek, fogásznak tanuló, az azt írja.

Viszont olyan műár láttam, hogy leírta, hogy felvették orvosira, aztán kiderült, hogy ilyen képalkotó diagnosztikai izére vették fel, csak Debrecenben az a szak az Általános Orvostudományi Karon van...

Szóval van egy-két ember, aki szeret "felfelé kerekíteni"...

2013. aug. 9. 11:04
 8/11 anonim ***** válasza:

igen kedves utolsó:D

ők így szoktákXD

2013. aug. 9. 11:46
 9/11 anonim válasza:
Én csak azért mondom az orvosit, mert POTE-n nincs külön KAR hanem 3 in 1, szóval viccesen hangzana arrafelé :D
2013. aug. 11. 00:08
 10/11 anonim ***** válasza:
De akkor miért nem a szakot mondod?
2013. aug. 11. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!