Kémia Bsc után orvosi? Segítség!
Szerintem próbáld meg passzívra tenni magad már most az elején a BSc szakon (sok helyen nem engedik, sok helyen meg igen)
Keress egy 1 éves okj képzést, jár a családi pótlék (egyetemistaként nem), jár a diákigazolvány..tanuló maradsz, és lesz egy szakmád is!
OKj-n lényegesen kevesebbet kell tanulni, pláne ha jó képességű vagy, nem fog lemeríteni, mellette készülj az emelt biosz érettségire, legjobb ha már ősszel megpróbálod, mert 2 esély az 2 esély, ha nem lett olyan ahogy szeretnéd akkor a májusi érettségit is próbáld meg.
Jelentkezz újra orvosira..he nem megy akkor elgondolkozhatsz hogy merre tovább..
pl. beírhatsz egy gyógyszerészt zs vagy egy vegyészmérnök vagy vegyész szakot, mindegyik nyerő pálya, de az álmodnak adj még esélyt.
Kémia bsc mellett kevés időd marad majd új érettségire készülni, és nem mellékesen pazarlod az értékes állami támogatott féléveid, ha felvesznek orvosira és megcsúszol a képzésben akkor az milliókat fog jelenteni, nem éri meg elpazarolni a féléveket, ha még esélyt adsz magadnak az orvosira.
Ami azt illeti, én is gondoltam arra, hogyha államira megyek kémia szakra, az orvosinak is egy évét fizetni kell, ezért döntöttünk úgy, hogy idén költségesre megyek, ugyanis az orvosi egy féléve még mindig majdnem 1millió, míg a kémia alapszak egy éve 400E ft, ezért ez számunkra teljesíthetőbb opció volt.
Ugyanakkor, ha egész évben tanulok (a kémiára rá leszek kényszerülve, ami számomra jót tesz) és még tudok keresni tanárokat, akik segítenek felkészülni, akkor bízom benne, hogy nem lehetetlen, amire vállalkoztam. Középiskolában is jól tanultam, az utolsó két évben kitűnő lettem, szóval viszonylag hozzá vagyok szokva, hogy tanuljak.
A biológiával még éppen boldogulni fogok, de a kémia a gyenge pontom, szóval ez az évem mindenképpen kemény lesz.
Mindenesetre azért nem adom fel:)
És köszönöm a válaszokat! :D
Kicsit képzavar nekem.
Az orvosin nem 12 hanem 14 támogatott félév jár.
Ha most elhasználsz kémia bsc-n 2 félévet még mindig elég lehet a 12 félév hogy elvégezd az orvosit, csak ugye ha csúszás van akkor gond, ami mát kapásból 2 millióba kerülne.
Akkor most eleve kémia szakon költségtérítésesre jelentkeztél? Mert ha nem, hanem beírtad az államit és oda vettek fel, nem tudsz már variálni, hogy én mégis fizetősön akarom végezni.
Bocsi a megfogalmazásért.
Igen, a kémia bsc-n fizetősön vagyok, pont azért, hogyha sikerül átjelentkezni, akkor ne kelljen az orvosi horribilis tandíját kifizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!