Nektek visszaküldték már a felvételi eljárási díj felét? (gyermekvédelmi miatt)
Tehát azok akik gyermekvédelmi támogatásban részesülnek, és jelentkeztek felsőoktatásra, elvileg 50%-os kedvezményben részesülnek a díj kapcsán. Ki kellett fizetni a teljes összeget, és állítólag a felét visszaküldni (4500 Forintot). Én vissza is küldtem a nyomtatványt, hogy bankszámlára kérem, de eddig semmi.
Nektek se érkezett meg?
Nálam a legújabb fejlemény:
Ezt írtam:
Tisztelt Ügyintéző!
Köszönöm szépen, hogy ellenőrizték az adataimat a rendszerben ismét, ám a pénzem azóta sem érkezett meg, pedig lassan ismét eltelik egy hónap. Azóta sikerült felvennem a kapcsolatot a "sorstársaimmal", és azt tapasztaltam, hogy a pénzt még mindig nem sikerült senkinek sem visszautalniuk, illetve ugyanazt a sablonlevelet küldik el válaszként minden egyes e-mailre. Ezek alapján arra a következtetésre jutottam/jutottunk, hogy azt a 4500 forintot ha valaha is viszontlátjuk az sajnos nem a közeljövőben lesz. Emiatt érdeklődnék, hogyha már a pénzt nem kapjuk vissza, akkor legalább annyit lehet tudni mégis mire fordítják a 4500 forintokból összegyűlt pénzt? Önök nem tartják igazságtalannak, hogyha az ember késik 1-2 napot a csekkek befizetésével már rárakják a büntetést, viszont Önök már 2 hónapot csúsznak a visszafizetéssel, ezért nekünk miért nem jár kárpótlás?
Erre a válaszuk:
"Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a visszajáró összegek kifizetése ezen a héten elkezdődött, így remélhetőleg legkésőbb a következő héten már megtörténik az eljárási alapdíj 50%-ának jóváírása.
További kérdései esetén leveléhez kérem, hogy csatolja az előzményeit is.
Üdvözlettel"
Hát erre kíváncsi leszek...
Valakiket ideültettek, hogy írják meg az "én már visszakaptam" választ? Kíváncsi lennék, az ezt kommentelők személyére ;-)
Nekem már válaszolni sem válaszolnak... :-(
Szerintem össze kellene fognunk és pl. az ombudsmanhoz fordulni, mert felháborító amit művelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!