Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nektek visszaküldték már a...

Nektek visszaküldték már a felvételi eljárási díj felét? (gyermekvédelmi miatt)

Figyelt kérdés

Tehát azok akik gyermekvédelmi támogatásban részesülnek, és jelentkeztek felsőoktatásra, elvileg 50%-os kedvezményben részesülnek a díj kapcsán. Ki kellett fizetni a teljes összeget, és állítólag a felét visszaküldni (4500 Forintot). Én vissza is küldtem a nyomtatványt, hogy bankszámlára kérem, de eddig semmi.

Nektek se érkezett meg?

2013. aug. 5. 08:28
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:

Én is hátrányos helyzetű vagyok, már többször is írtam nekik, először augusztus végén kétszer, majd egyszer szeptember közepén, majd kétszer szeptember végén, a pénz azóta sem érkezett meg. Igaz, a 4500 forint nem egy eget rengető összeg, de rohadt idegesítő, hogy nem képesek visszafizetni, ebből fizetik az államadósságot vagy mi?

Egyébként én erre az e-mail címre írtam: info@felvi.hu

Nekem legutóbb ezt írták:

"Ellenőriztem adatait a központi nyilvántartásban. A visszautalás folyamata már elkezdődött, így nincs oka az aggodalomra. Az összeg jóváírásáig még egy kis türelmét kérjük."

Ezek szerint ezt másolják be mindenkinek, úgyhogy írok nekik újra.

2013. okt. 14. 20:14
 32/54 A kérdező kommentje:
Valakinek valami őj infó? ...
2013. okt. 20. 16:06
 33/54 anonim ***** válasza:
nincs
2013. okt. 20. 21:01
 34/54 anonim válasza:
semmi...
2013. okt. 21. 10:47
 35/54 anonim válasza:

Nekem is elfogyott a türelmem, gondoljatok bele hányan nem kapták vissza a pénzüket. Hány százaléka lehet a jelentkezőknek akiket ez érint ? Itt több millió forintról van szó. Többször próbáltam telefonon, nem lehetett illetékest elérni. Ezt az e-mailt írtam és bemásolom a válaszokat i, amit több mint egy hónap után hajlandóak voltak elküldeni. Az általuk jelzett utalási időből is látszik, hogy nagyon sokan vannak hasonló helyzetben. Vagy a másik verzió, hogy gőzük nincs a visszautalásról. Szerintem nagyobb nyilvánosságot kellene adni ennek a témának, mert megint a kispénzű diákokkal szúrnak ki.

"Tisztelt Oktatási Hivatal !

A 2013.évi évi általános felsőoktatási eljárás soron befizettem a 9 000 Ft felsőoktatási felvételi eljárás díját. Hátrányos helyzetem miatt, melyet igazoltam és elfogadtak, az alapdíj összegéből 50% visszajár. Tudomásom szerint a besorolási döntést követő 30 napon belül. Az eljárás már 2013. július hónapban befejeződött, de én a mai napig nem kaptam vissza a pénzt. Telefonos megkeresésemre az Educatio Kft. azt a felvilágosítást adta, hogy Önök, mármint az Oktatási Hivatal nem utalta még vissza . Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy mikor és hogyan kívánják ezt rendezni. Kezdő főiskolás , hátrányos helyzetű vagyok, minden forintra szükségem van.

Szeretném, ha arról is adnának felvilágosítást, hogy miért csak nekem kell betartanom a jogszabályban előírt kötelezettségeimet és Önöknek miért nem."

Válasz:

From: Máthéné Varga Anikó On Behalf Of Info

Sent: Wednesday, September 18, 2013 3:46 PM

To: Pázmándi József

Subject: FW: Tájékoztatás kérése

Kedves Kollégák!

Kérem, hogy válaszoljanak az Ügyfél kérdésére és a választ küldjék el az info@oh.gov.hu e-mail címre is.

Üdvözlettel:

Cseh Boglárka

kommunikációs irodavezető

Oktatási Hivatal

Kommunikációs Iroda

Pázmándi József <Pazmandi.Jozsef@oh.gov.hu>

okt. 21. (1 napja)

címzett: Info; saját magam

Tisztelt Jelentkező!

Túlfizetését nyilvántartjuk, a kifizetés megkezdődött, szerepel a listán.

A mennyiségre való tekintettel azonban – jelenlegi feldolgozási ütemünk mellett – előzetes becsléseink alapján 20 munkanap szükséges az összes kifizetés teljesítéséhez.

Ehhez kérnénk eddig is tanúsított szíves türelmét.

Üdvözlettel:

Pázmándi József

Oktatási Hivatal

2013. okt. 22. 18:53
 36/54 A kérdező kommentje:

Először is, köszi, hogy a nevünkben is írtál, és foglalkoztál vele.

Miért érzem azt, hogy ez a 20 napos "folyamat" megint csak kamu duma? Nekem már 1 hónapja is azt írták, hogy folyamatban van, napok kérdése.

Amit a végén írtál nagyon érdekes. Mi tartsunk be minden időpontot, ha 1 napot késünk befizetésekkel, úszhat az egész, ők meg hónapokra elfelejtik a visszautalást amit előzetesen 30 napon belülre ígértek. Felháborító.

2013. okt. 23. 17:14
 37/54 anonim ***** válasza:
20 munkanap mitől nézve? Jelentkezés, eredményhirdetés, sulikezdés vagy diplomaosztó? Pofátlanság...
2013. okt. 23. 17:24
 38/54 anonim válasza:
Remélem kamattal együtt küldik vissza! Mert az sem az igazi ha mondjuk én csúszok a befizetéssel két vagy három napot és kiküldik a csekket kettő forinttal mert nem időben fizetem plusz a 130 forintos csekkdíjat is nekm kell meg fizetnem. De ha ők késnek én legyek türelemes. Ez nagyon nem járja!
2013. okt. 27. 20:32
 39/54 anonim válasza:
Nincs meg a pénz, ennyi! Azért hablatyolnak össze-vissza. Ha a kifizetés megkezdődött, akkor miért is van még 2013-ban szükség 20 munkanapra, hogy jóváírják? Nem értek ugyan hozzá, de ha SZERINTÜK -illetve a válaszuk szerint - szeptember elejétől utalgatnak, akkor cirka két hónap alatt nincs az a mennyiség aminek nem jutottak volna a végére, hacsak.... Nincs pénz! Jobban mondva nincs meg a pénzünk. Lenyúlták, felhasználták másra. Nem volt véletlen az sem, hogy előre kérték. Felháborító. Valóban nagyobb visszhangot kéne, hogy kapjon a dolog. Na de hogyan?
2013. okt. 28. 22:25
 40/54 A kérdező kommentje:

Írtam nekik egy hete megint, ma jött válasz. Íme:

Elnézését kérjük a késedelemért. Az Oktatási Hivatal ezen a héten elkezdte a kifizetéseket, így remélhetőleg legkésőbb a következő héten már a számláján lesz a visszajáró összeg.

2013. okt. 31. 15:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!